Life

Prezentator al televiziunii ruse de stat: “Submarinele noastre pot lansa 500 de focoase nucleare. De ce avem nevoie de o lume, dacă Rusia nu e în ea?”

Dmitri Kiselyov, prezentatorul televiziunii de stat din Rusia, și-a început emisiunea difuzată duminică cu un mesaj care făcea aluzie la războiul nuclear.
28.02.2022 | 23:47
Prezentator al televiziunii ruse de stat Submarinele noastre pot lansa 500 de focoase nucleare De ce avem nevoie de o lume daca Rusia nu e in ea
ADVERTISEMENT

Prezentatorul televiziunii de stat din Rusia, Dmitri Kiselyov, și-a deschis emisiunea de duminică, difuzată în prime time, cu o aluzie care face referire la războiul nuclear.

Dmitri Kiselyov, prezentator al emisiunii de stat ruse, aluzie la războiul nuclear

Comentariile moderatorului au venit la doar câteva ore după ce Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să-și pregătească armamentul nuclear, ca răspuns la ceea ce a numit măsuri neprietenoase din partea Occidentului.

ADVERTISEMENT

„Submarinele noastre sunt capabile să lanseze peste 500 de focoase nucleare, ceea ce garantează distrugerea SUA și a tuturor țărilor NATO.

De ce avem nevoie de o lume dacă Rusia nu este în ea?”, a spus Kiselyov în programul său săptămânal, „Vesti Nedeli”, conform unui articol The Moscow Times. 

ADVERTISEMENT

Președintele Vladimir Putin a anunțat că forțele de descurajare nucleară ale Rusiei sunt în „alerta maximă”, invocând „declarațiile agresive” și sancțiunile economice impuse Moscovei de către NATO.

SUA condamnă acțiunile lui Vladimir Putin

Statele Unite ale Americii au condamnat acțiunile lui Vladimir Putin, acuzându-l pe liderul de la Kremlin că invocă amenințări care nu există, de fapt, pentru a-și justifica agresiunile.

ADVERTISEMENT

În urma invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia, începută joia trecută, Occidentul a decis să adopte sancțiuni împotriva Rusiei. Acestea vizează și instituțiile financiare, eliminând unele bănci rusești din sistemul internațional de transfer de bani SWIFT.

„Putin i-a avertizat. Nu încercați să speriați Rusia.”, a spus Kiselyov, repetând mesajul de la Kremlin la postul de stat Rossiya 1, după cum scrie sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Înainte de invada Ucraina, Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat Occidentului să nu se amestece în ceea ce el a descris drept „operațiune militară specială” a Rusiei în estul Ucrainei, pentru a nu se ajunge la consecințe mult mai grave, nemaiîntâlnite în istorie.

Sancțiunile impuse împotriva Rusiei au avut consecințe asupra economiei țării, valoarea rublei scăzând considerabil.

ADVERTISEMENT