Sport

Prietenul la nevoie se cunoaște. Ce reprezintă Luis Suarez în cariera lui Messi

Atacantul uruguayan a ajuns la 50 de pase de gol livrate colegului său de la Inter Miami și este fotbalistul cu cele mai multe assisturi pentru campionul mondial
26.04.2024 | 09:50
Prietenul la nevoie se cunoaste Ce reprezinta Luis Suarez in cariera lui Messi
Luis Suarez este cel mai bun pasator de gol din toata cariera lui Messi FOTO inter miami /facebook
ADVERTISEMENT

Messi a reușit două goluri și o pasă de gol, în ultima etapă din MLS, 3-1 cu Nashville, și s-a distanțat la două puncte peste New York Red Bulls, în Conferința de Est a campionatului nord-american.

Au fost colegi șase ani la Barcelona, s-au reîntâlnit la Inter Miami

Omul numărul 1 al echipei din Florida a beneficiat la primul său gol de pasa lui Luis Suarez, care astfel a bifat și el un capitol important în cariera sa, dar și a prietenului Messi.

ADVERTISEMENT

Suarez a ajuns la 50 de pase de gol pentru Messi, fiind lider la acest capitol. Cei doi au fost colegi șase sezoane la FC Barcelona și s-au reîntâlnit acum la Inter Miami. Suarez este la acest capitol peste Dani Alves, Iniesta, Xavi și Pedro, toți componenți ai ultimei mari echipe a Barcelonei.

Venirea lui Luis Suarez la Inter Miami a fost direct influențată de dorința lui Messi, care a făcut lobby pentru prietenul său. Întrucât era sub contract cu Gremio Porto Alegre, Suarez a sosit la Miami, la șase luni după Messi.

ADVERTISEMENT

Suarez și Messi sunt prieteni de familie, iar soțiile lor Sofia Balbi și Antonella Rocuzzo au și o afacere împreună, investind în brandul Sarkany, specializat în încălțăminte de lux.

În 2014, când Suarez a plecat de la Liverpool la Barcelona, el nu a ascuns că la baza deciziei sale a fost și dorința de a juca alături de Messi, pe care îl considera încă de pe atunci cel mai bun fotbalist din lume.

ADVERTISEMENT

Ca și coechipieri, ei au câștigat 13 trofee sub tricoul catalanilor, dintre care cinci într-un singur sezon: campionat, cupa, Liga Campionilor, Campionatul Mondial al Cluburilor și Supercupa Europei (2015).

“Grăsuțule, stai aici ca număr 9 și o să deschid terenul pentru tine”

Suarez a dezvăluit un moment amuzant, de la începutul relației lui cu Messi, care a însemnat și formarea celebrului MSN, adică trioul ofensiv Messi- Suarez – Neymar.

ADVERTISEMENT

”Într-un meci cu Ajax, Luis Enrique voia ca Messi să joace 9 fals pentru că era obișnuit cu poziția respectivă, iar Neymar și cu mine jucam în benzi, dar se vedea că acest lucru nu funcționează. Așa că Messi mi-a spus: Grăsuțule, stai aici ca număr 9 și o să deschid terenul pentru tine din partea dreaptă. Acesta a fost startul MSN-ului”, a povestit Luis Suarez, în presa internațională.

Fotbaliștii cu cele mai multe pase de gol pentru Messi

1. Luis Suarez: 50 (Barcelona + Inter Miami)

2. Dani Alves: 42 (Barcelona)

3. Andrés Iniesta: 37 (Barcelona)

4. Xavi: 31 (Barcelona)

5. Pedro: 35 (Barcelona)

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: