Life

Prima cursă CFR pe care îți poți lua bilet prin SMS. La ce număr trebuie să dai mesaj

Poți să îți cumperi bilet la tren doar cu un simplu SMS. Numărul de telefon pe care CFR l-a pus la dispoziția călătorilor
04.12.2023 | 12:11
Prima cursa CFR pe care iti poti lua bilet prin SMS La ce numar trebuie sa dai mesaj
Cum poți să îți cumperi bilet la CFR doar cu un simplu SMS Sursa foto: Pixabay, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

CFR Călători ține pasul cu tehnologia. Începând cu această lună, călătorii pot spune adio statului la cozile interminabili din gară. Biletele pot fi achiziționate printr-un SMS, însă, nu pe toate rutele.

Noua metodă de achiziționare a biletelor CFR

Este foarte bine cunoscut faptul că CFR Călători nu are o imagine prea bună în ochii publicului. Întârzierile din ultima vreme, dar și condițiile din vagoane au lăsat un gust amar miilor de călători.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, Căile Ferate Române vor să țină pasul cu tehnologia și să facă experiență călătoritul cât mai plăcută pentru pasageri. Drept dovadă, acum, CFR Călători are un număr alocat pentru cumpărarea de bilete prin intermediul unui SMS.

Noua metodă de cumpărare a biletelor nu este destinată pentru toate rutele. Momentan, doar ruta București Nord –  Aeroport Henri Coandă beneficiază de acest serviciu.

ADVERTISEMENT

Călătorii care vor să ajungă la aeroport sau în sens invers, către Gara de Nord trebuie să trimită un SMS la numărul 7458 și așa vor intra în posesia biletului de călătorie.

În funcție de destinație, fiecărui mesaj îi corespunde o literă. Și anume, litera B pentru destinația București Nord sau litera O, pentru destinația Aeroport Henri Coandă.

ADVERTISEMENT

Noi rute, mult mai rapide către Aeroportul Henri Coandă

Tariful perceput pentru un astfel de bilet este de 1.1 euro + TVA, iar durata lui este de 30 de minute. Această metodă mult mai facilă de achiziționare a biletelor a fost introdusă de la 1 decembrie.

Primăria Capitalei a mai venit cu o veste bună pentru cei care circulă foarte des către aeroport. De acum încolo, bucureștenii și nu numai nu vor mai fi nevoiți să aștepte zeci de minute în trafic.

ADVERTISEMENT

Tot de la 1 decembrie, călătorii pot ajunge la Aeroportul Henri Coandă cu noua linie de transport în comun înființată de STB. Vechiul 783 a devenit noua linie express 100 al cărei capăt de linie este Aeroportul Henri Coandă.

Deși traversează mare parte din Otopoeni, linia 100 are mai puține stații, pentru ca bucureștenii și nu numai să ajungă mult mai repede la aeroport. Aceasta circulă la un interval de 15 minute.

ADVERTISEMENT
Tags: