News

Prima reacție a NATO în cazul aeronavei care a zburat deasupra României fără aprobare. Ce s-a întâmplat cu piloții

A apărut prima reacție a NATO în cazul aeronavei care a zburat ilegal deasupra a patru țări, inclusiv a României. Ce s-a întâmplat cu piloții avionului ”fantomă”?
10.06.2022 | 14:21
Prima reactie a NATO in cazul aeronavei care a zburat deasupra Romaniei fara aprobare Ce sa intamplat cu pilotii
De ce nu a fost doborâtă aeronava. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Alianța Nord-Atlantică a oferit prima reacție în cazul avionului ”fantomă” care a survolat fără aprobare și la joasă înălțime, deasupra României, Ungariei, Serbiei și Bulgariei. Centrul de Comandă Aeriană al NATO explică de ce nu a fost doborâtă aeronava.

De ce nu a fost doborâtă aeronava

Concret, Centrul de Comandă Aeriană al NATO precizează că avionul nu a arătat un comportament periculos, deși nu a răspuns la comenzi. Drept urmare, nu a fost nevoie de măsuri. Cu toate acestea, s-a demarat o anchetă.

ADVERTISEMENT

”NATO poate confirma că avioane ale Poliţiei Aeriene Aliate au escortat aeronava bi-motor care a tranzitat spaţiul NATO pe 8 iunie fără să deţină un plan de zbor sau să răspundă la apelurile radio.

Aeronava nu a arătat un comportament periculos sau ostil în perioada zborului, astfel că nu au fost luate măsuri. Centrul de Comandă Aeriană investighează, alături de aliaţi, acest incident”, a transmis NATO, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Piloții, încă de negăsit

De altfel, piloții încă sunt de negăsit după ce au abandonat aeronava bimotor de mici dimensiuni în Bulgaria, mai exact, în oraşul Shumen, din regiunea Targovishte.

Totul are loc după ce miercuri, aparatul a decolat din Ungaria, din zona Debreţin, în jurul lui 17.30, dar fără a avea un plan de zbor aprobat și fără a avea activate mijloacele de identificare.

ADVERTISEMENT

Cu toate că a fost interceptat de două avioane militare ale Forţelor Aeriene Ungare, nu a răspuns semnalelor. Așa că și-a continuat drumul către spațiul aerian al României, ajungând la 17.49 în Oradea.

Astfel, în interceptare au pornit două avioane din țara noastră, de tip F-16 și care aparțin Forțelor Aeriene ale SUA. Dar, ”inamicul” tot și-a continuat zborul și a pătruns în Serbia, la ora 19:00, într-o zonă dintre Drobeta Turnu Severin și Korbovo.

ADVERTISEMENT

Zece minute mai târziu a intrat în Bulgaria, în timp ce piloții din România și-au încheiat misiunea la 19.46. În Bulgaria avionul ”fantomă” a fost abandonat și au dispărut piloții. Se crede că aceștia ar fi furat aparatul de zbor, mai informează Antena 3.

”Autoritățile bulgare investighează, la acest moment, la sol, zona ultimei poziții cunoscute a țintei, pentru identificarea aeronavei și stabilirea detaliilor”, a transmis și MApN.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze