News

Primarul PSD care cere ca Diaspora să nu mai voteze: „Doar cei care plătesc impozite”

02.07.2019 | 16:32
Primarul PSD care cere ca Diaspora sa nu mai voteze Doar cei care platesc impozite

Lucian Călin, primar PSD al comunei Seaca din județul Teleorman, a declarat pentru reporterii de la Recorder un lucru care i-a indignat pe români. Acesta a declarat că persoanele din Diaspora nu ar trebui să fie lăsați să voteze la alegerile prezidențiale care vor avea loc la toamnă, ci să voteze în țările unde sunt plecate.

Primarul PSD din comuna Seaca nu i-ar lăsa pe românii din Diaspora să voteze

Dacă România ar fi guvernată de primarul satului lângă care se află celebra insulă Belina pentru care Liviu Dragnea va trebui să dea explicații în instanță, atunci românii din Diaspora nu ar avea drept de vot. Pesedistul Lucian Călin a făcut această mărturisire la Congresul extraordinar al partidului care a avut loc sâmbătă, 29 iunie, când Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte.

„La alegerile prezidenţiale ar trebui să aibe drept de vot cei care stă în ţară, cei care plătesc impozite aici, nu să ne aleagă cei din diaspora preşedintele. Sunt acolo, să stea acolo, să-şi aleagă acolo preşedintele”, a declarat primarul din județul Teleorman.

Primarul a participat la congresul PSD care a avut loc sâmbătă, 29 iunie, la Sala Palatului din București. Sursa foto: Recorder

Soluțiile găsite de aleși pentru a rezolva problemele cu votul din străinătate

Primarul comunei Seaca pare să nu fie de acord chiar cu decizia luată de parlamentarii partidului din care face parte. La ședința de luni, Senatul a aprobat o modificare la legea electorală în urma solicitărilor exprese ale președintelui Klaus Iohannis pentru ca votul românilor din Diaspora să se desfășoare pe trei zile astfel încât să nu mai existe nemulțumiri.

De asemenea, conform aceluiași proiect, alegătorii care au stat la coadă până la ora 21 ar putea beneficia la următorul scrutin de o prelungire a programului de vot până la ora 00:00. Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit datele la care românii vor vota la alegerile prezidențiale. Primul tur pentru alegerea președintelui va avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur, cel decisiv, va fi duminică, 24 noiembrie, la o distanță de două săptămâni.