Life

Primele căpșuni românești au apărut în piețe mai devreme. Cât a ajuns să coste un kilogram în 2024

Au apărut în piețe primele căpșuni românești, mai devreme cu trei săptămâni decât în alți ani. Cât costă un kilogram în 2024.
18.04.2024 | 23:21
Primele capsuni romanesti au aparut in piete mai devreme Cat a ajuns sa coste un kilogram in 2024
Au apărut în piețe primele căpșuni românești. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În piețe au apărut deja primele căpșuni românești, mai devreme decât în ceilalți ani. Acest lucru s-a întâmplat și datorită vremii calde din ultima perioadă. Cu cât se vinde un kilogram și ce spun producătorii?

Primele căpșuni românești au apărut în piețe. Cât costă un kilogram

Primele căpșuni românești au apărut deja în piețe, dar cu trei săptămâni mai devreme decât în alți ani. Producătorii au adus fructele, iar unii au reușit să culeagă cantități impresionante.

ADVERTISEMENT

Vremea de la finalul lunii martie și până de curând a fost destul de caldă, lucru care a favorizat producția de fructe și legume. În mod normal, căpșunile românești apăreau în piețe în luna mai.

Un kilogram de căpșuni se vinde, în piețe, la prețul de 40 de lei pentru un kilogram. Producătorii spun că fructele sunt delicioase, însă procesul de cules este unul destul de greu.

ADVERTISEMENT

“Fructele sunt foarte mari, sunt foarte aromate. Dacă gustăm o căpșună, miezul ei e delicios. Sunt foarte dulci, foarte aromate.

Culesul este foarte greu, în sensul că trebuie să stai foarte mult aplecat, dar e foarte plăcut când vedem niște căpșuni foarte mari. Luna aceasta este o producție foarte bună”, a spus unul dintre producătorii de căpșuni, potrivit antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Până acum, producătorul a spus că a cules în jur de 100 de kilograme de căpșuni. Producția de până acum a fost una foarte bună, dat fiind faptul că fructele deja se vând în piețe.

“Vremea foarte caldă a dus la coacerea lor mai devreme. Și gustul lor este mai bun datorită faptului că a fost soare”, a mai spus un alt producător.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, în noiembrie, românii găseau la supermarket căpșuni românești la prețul de 15 lei pentru 300 de grame de fructe. Producătorii au profitat de vremea caldă și au plantat fructele mai târziu decât în mod normal, așa că le-au vândut supermarketurilor.

În 2023, primele căpșuni românești au ajuns pe piață spre finalul lunii aprilie. Un kilogram costa atunci 35 de lei, cu 10 mei mai mult decât cele din import.

ADVERTISEMENT
Tags: