News

Cât a ajuns să coste o caserolă de 300 de grame de căpșuni românești în noiembrie. Prețul e mult mai mare ca astă vară

Căpșunile românești încă se găsesc în piețe sau în supermarketuri, deși suntem în luna noiembrie. Cât costă o caserolă de 300 de grame
12.11.2023 | 16:29
Cat a ajuns sa coste o caserola de 300 de grame de capsuni romanesti in noiembrie Pretul e mult mai mare ca asta vara
Cât costă o caserolă de 300 de grame de căpșuni românești în noiembrie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o caserolă de 300 de grame de căpșuni românești în noiembrie. Vremea însorită a adus temperaturi mult mai ridicate, decât în anii precedenți, în lunile septembrie și octombrie.

Cât costă o caserolă de 300 de grame de căpșuni românești în noiembrie

Prin urmare, mulți fermieri au decis să planteze unele legume și fructe chiar mai târziu decât aveau în plan. De exemplu, cultivatorii de căpșuni încă au fructele pe plantații. Unii dintre ei le-au cules în urmă cu câteva zile și le-au vândut, deja, supermarketurilor.

ADVERTISEMENT

Dacă vremea se va menține la fel de frumoasă și călduroasă, ei speră că vor vinde căpșune proaspete și în luna decembrie. Ba chiar, potrivit acestora fructele sunt chiar mai gustoase decât erau în plină vară.

Cantitățile culese în această perioadă sunt, totuși, mai mici față de producția din lunile de vară, așa cum era de așteptat. Asta înseamnă că și prețul este mai mare, chiar dublu, precizează Observator News.

ADVERTISEMENT

Românii care vor să cumpere căpșune în noiembrie scot din buzunare aproximativ 15 lei pentru 300 de grame de fructe. Fermierii spun că și alte legume sau fructe românești sunt găsite, în continuare, în piețe.

Vorbim de roșii, castraveți sau păstăi, care sunt chiar mai ieftine decât aceeași perioadă din 2022, conform sursei citate. Cultivatorii precizează că perioadele de recoltare sunt atât de lungi, deoarece în ultimii ani este tot mai cald.

ADVERTISEMENT

Afacerea de succes a unor tineri din Buzău

În această situație se află și doi tineri din județul Buzău, care au o plantație de căpșuni în localitatea Săhăteni. Ei spun că soiul recoltat toamna este mult mai bun și aromat decât cel din timpul verii.

Deși suntem în luna noiembrie, antreprenorii încă pot culege căpșuni proaspete în cantități mari. Fructele ajung în magazinele și supermarketurile din București, Ploiești, Buzău, Brăila și Foșcani.

ADVERTISEMENT

Tinerii vând un kilogram de căpșune cu 30 de lei. „Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate”, a spus unul dintre cultivatori, la emisiunea Agricool, de la Antena 3.

 

ADVERTISEMENT
Tags: