News

Primele declarații ale elevului care și-a ucis colegii la o școală din Serbia. ”Sunt un psihopat și trebuie să mă calmez”

Șeful poliției din Belgrad a dezvăluit primele declarații făcute de elevul care și-a ucis colegii în fața anchetatorilor.
04.05.2023 | 11:41
Primele declaratii ale elevului care sia ucis colegii la o scoala din Serbia Sunt un psihopat si trebuie sa ma calmez
Adolescentul sârb care și-a ucis colegii le-a spus anchetatorilor de ce a făcut-o Sursa foto: Reuters, Tanjug / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șeful departamentului de poliție al orașului Belgrad, Veselin Milić, a dezvăluit care au fost primele declarații ale lui Kosta Kecmanović, elevul de 13 ani, care a ucis opt elevi, șapte fete și un băiat, și un agent de securitate. Băiatul susține că a comis crimele pentru că era ostracizat de societate.

Primele declarații ale elevului care și-a ucis colegii la o școală din Serbia

”Nu am putut afla motivul atunci (miercuri dimineață n.r.), pentru că este vorba despre un copil. Nu puteam ști că un copil din mediul nostru ar putea face un lucru atât de dezgustător și bolnav.

ADVERTISEMENT

Ceea ce am aflat a fost că era ignorat. A fost ignorat și ostracizat de societate. Asta l-a determinat să facă asta prin unele dintre gândurile și acțiunile sale”, a declarat Milić, citat de publicația Blic.

Kosta Kecmanović a sunat la poliție, spunând că “este un psihopat și că el crede că ar trebui să se calmeze și că a considerat că ar trebui să sune la poliție”, a mai declarat Milić.

ADVERTISEMENT

Care este starea elevilor răniți

Directorul interimar al clinicii pentru copii din Tiršova, Siniša Dučić, a declarat joi dimineață că fetița internată după împușcăturile de la școala primară “Vladislav Ribnikar” este în stare critică, în timp ce cei doi băieți internați sunt stabili și se așteaptă să fie externați în câteva zile, pentru tratament la domiciliu.

”Fata care a fost operată de urgență miercuri din cauza rănilor la cap este în stare critică și se află la terapie intensivă. Medicii fac totul pentru a o menține în viață, dar starea ei generală este foarte dificilă și este în pericol de a nu supraviețui”, a declarat Dučić pentru jurnaliștii sârbi.

ADVERTISEMENT

Cozi uriașe pentru donarea de sânge

Miercuri, Institutul de Transfuzie a Sângelui din Belgrad a făcut apel la toți donatorii voluntari de sânge pentru a dona sânge, necesar pentru îngrijirea copiilor și a profesorului răniți. Un număr mare de sârbi au răspuns apelului și, potrivit informațiilor furnizate de Institut, aproximativ o sută de persoane își așteptau rândul și joi.

Kosta Kecmanović (13 ani), elev al școlii elementare “Vladislav Ribnikar” din Vračar, a ucis miercuri opt elevi ai acestei școli și pe paznicul Dragan Vlahović. În timpul băii de sânge care a început puțin după ora 8 dimineața, băiatul a rănit șase copii și pe profesorul de istorie, în a cărui clasă comis atacul.

ADVERTISEMENT

Deoarece nu are încă 14 ani, băiatul nu răspunde penal și, potrivit informațiilor furnizate de autorități, va fi plasat într-un departament special de neuropsihiatrie. Tatăl băiatului, un medic respectat, ale cărui arme le-a folosit Kosta, a fost reținut miercuri.

ADVERTISEMENT