News

Acesta este autorul masacrului de la Belgrad. A fost descoperit un posibil motiv al atacului

Băiatul de 14 ani care şi-a ucis opt colegi era un elev bun la învăţătură, premiat la concursurile de istorie şi matematică.
03.05.2023 | 13:31
Acesta este autorul masacrului de la Belgrad A fost descoperit un posibil motiv al atacului
El este Kosta, autorul masacrului de la şcoala din Belgrad
ADVERTISEMENT

Kosta K. (14 ani) a pătruns miercuri dimineaţă în școala „Vladislav Ribnikar” din cartierul Vračar, din Belgrad, și a ucis mai multe persoane, în timp ce alte câteva au fost rănite. Potrivit informațiilor oficiale, el a ucis cel puțin opt elevi şi pe paznicul unităţii de învăţământ.

Atacatorul de la Belgrad era olimpic la istorie

Din fişele sale de învăţământ îndosariate în arhiva şcolii, rezultă că Kosta K. a participat la multe competiții școlare, obţinând performanţe notabile la mai multe ori  concursuri de matematică. Nu mai departe de anul trecut el a obţinut locul trei la Olimpiada de istorie, faza pe municipiu. Miercuri, baia de sânge a început tocmai din cauza furiei sale față de profesorul de istorie, în a cărui clasă a intrat și a început să tragă.

ADVERTISEMENT

După cum au declarat unii elevi pentru publicaţiile sârbe, atacatorul, care anul trecut era în clasa a șasea, era în mod constant agresat de către colegii săi, motiv pentru care în clasa a șaptea s-a mutat într-o altă clasă, unde ar fi fost, de asemenea victima violenței colegilor.

Tatăl unei fete care se afla în sala de clasă în care au avut loc împuşcăturile a declarat că a aflat de la fiica sa că atacatorul era un elev foarte bun la învăţătură. Miercuri dimineaţă, el a intrat în clasă cu o expresie rece pe chip şi a deschis focul. „Fiica mea era în acea clasă, în sala de clasă unde băiatul a tras primele focuri, mai întâi în profesor, apoi a început să tragă în copiii care erau sub bănci. Copilul meu a apucat să fugă”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

Elevii au crezut că cineva aruncă petarde

O altă elevă, care se afla la ora de sport, susţine că a văzut exact momentul în care paznicul şcolii s-a prăbuşit, însă pe moment nu şi-a dat seama despre ce este vorba. “L-am văzut pe paznic căzând, dar am crezut că aruncă cineva cu petarde”, a povestit aceasta.

În continuare, ea a descris groaza la care a fost martoră. “Aveam educație fizică și am urcat la ultimul etaj. De acolo am auzit detunătura şi am văzut că paznicul s-a prăbuşit. Am coborât scările și le-am spus profesorilor ce s-a întâmplat. După aceea ne-am retras cu toții într-un loc sigur, după care am auzit mai multe împușcături”, a declarat fata.

ADVERTISEMENT

Ea mai adaugă că l-a cunoscut pe atacator și că nu se aștepta la așa ceva de la el. “Nu știu dacă au existat indicii că ar fi putut comite o faptă de o asemenea gravitate. Era drăguț, tăcut, avea note bune. N-aș fi spus niciodată că va face așa ceva”, a declarat eleva.

Pe lângă cei opt elevi ucişi, alţi patru au fost spitalizaţi de urgenţă şi băgaţi direct în sala de operație, viaţa unei fete fiind chiar în pericol. “Încă trei copii au fost internaţi la Clinica universitară pentru copii Tiršov din Belgrad, unul, în stare critică, aflându-se în sala de operație, cu răni la cap. Ceilalți doi sunt la terapie intensivă și au răni împușcate la nivelul membrilor”, au declarat surse medicale.

ADVERTISEMENT

Elevul a tras cel puţin 15 cartuşe, din două încărcătoare, au declarat surse din poliţie. De altfel, oamenii legii ar fi găsit în inertriorul şcolii un rucsac cu arme, muniție și cocktail-uri Molotov. În acest moment, nu se știe sigur dacă acel rucsac a fost adus la școală de Kosta, dar acest lucru va fi lămurit în timpul audierilor, băiatul fiind arestat la scurt timp după ce a fost imobilizat de câţiva colegi.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Scandal cu protecția copilului la poarta Claudiei Pătrășcanu. Gabi Bădălău acuză că nu...
Scandal cu protecția copilului la poarta Claudiei Pătrășcanu. Gabi Bădălău acuză că nu a fost lăsat să își vadă copiii
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”