News

Primele imagini cu băiatul de 12 ani din Bacău, umilit și băgat într-o cușcă de colegii lui. Caz dramatic, sub ochii autorităților

Un caz cutremurător se desfășoară sub privirile nepăsătoare ale autorităților băcăuane. Un copil de 12 ani este bătut și umilit sistematic de colegii lui.
11.03.2023 | 16:34
Primele imagini cu baiatul de 12 ani din Bacau umilit si bagat intro cusca de colegii lui Caz dramatic sub ochii autoritatilor
Hărțuirea reprezintă un fenomen îngrijorător în rândul elevilor / Foto (simbol): Hepta
ADVERTISEMENT

Au apărut primele imagini cu băiatul de 12 ani, ținut de colegi într-o cușcă, asemenea unui câine. Tatăl băiatului a reclamat de mai multă vreme că fiul lui e victima bullying-ului, însă nimeni nu l-a luat în seamă.

Autoritățile știu de un an, dar n-au luat nicio măsură concretă

Imaginile dramatice sunt surprinse în județul Bacău, unde minorul urmează cursurile Școlii Gimnaziale Parincea. Acestea ar fi fost surprinse chiar de colegii băiatului, transformați în agresori.

ADVERTISEMENT

Tatăl băiatului spune că școala și autoritățile știu de situație de aproape un an, dar că nu au făcut nimic pentru a lua măsuri.

Elev cusca
Băiatul de 12 ani a fost băgat în cușcă de colegii lui de școală / Sursă foto: Observator

”Copilul meu a fost bătut şi anul trecut. După ce l-au bătut, l-au băgat într-o cuşcă de tomberon, din fier. Am făcut sesizare şi la IPJ Bacău, şi la comuna Parincea, am făcut sesizare şi către şcoala Parincea, dar nu s-a rezolvat nimic. Pe 8.04.2022, anul trecut, s-a întâmplat”, a povestit tatăl băiatului.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul școlar îl ceartă pe tată: ”Își expune copilul, iterând false probleme”

Agresorii nu s-au mulțumit să-l închidă în cușcă ci și-au lovit victima cu picioarele, lucru care apare și pe certificatul medico-legal obținut de acesta.

Sesizările făcute de părinte s-au lovit parcă de un zid. Școala nu doar că nu a luat măsuri, ci a ajuns să-l acuze pe tată că-și expune copilul și că presupusa faptă nu s-a petrecut în școală.

ADVERTISEMENT

”Este de neînţeles cum un părinte îşi expune propriul copil iterând false probleme, deşi i s-au prezentat intervenţiile şcolii”, a transmis ISJ Bacău, prin intermediul unei platforme sociale.

Până la rezolvarea cazului, băiatul a mai fost bătut o dată

Poliția respinge, de asemenea, că se încearcă mușamalizarea cazului și spune că, din contră, se lucrează la caz.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul Școlar Bacău arată că poliția a luat legătura cu părinții copiilor care ”au fost înștiințați”. De asemenea, ”este în lucru” un dosar penal, lucru care i-ar fi fost adus deja la cunoștință mamei băiatului.

Până să rezolve cazul, băiatul a mai fost atacat o dată. S-a întâmplat în urmă cu o lună, atunci când minorul aștepta microbuzul. Potrivit tatălui, ceilalți copii au venit din spate și l-au lovit în față cu o bucată de zăpadă cu gheață, care i-a spart obrazul în zona pometelui. Tatăl băiatului susține că agresiunea s-a petrecut în apropierea școlii.

Elevul agresat i-a spus tatălui său că nu mai vrea să meargă la școală pentru că nu mai suportă să fie bătut și umilit de colegii săi.

ADVERTISEMENT
Tags: