News

Primele imagini cu copilul de 6 ani din Gorj vândut de părinți în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se va întâmpla cu băiatul

Au apărut primele imagini cu copilul în vârstă de 6 ani din Gorj vândut de părinții săi în Germania pentru 8.000 de lei unui bărbat, în urmă cu mai multe luni.
29.04.2024 | 19:44
Primele imagini cu copilul de 6 ani din Gorj vândut de părinți în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se va întâmpla cu băiatul. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Copilul se află acum în custodia autorităților române și cel mai probabil va ajunge în țară în următoarele 24 de ore. Un secretar de stat s-a dus personal în Germania pentru a discuta cu autoritățile de acolo și pentru a rezolva acest caz grav. Pe fir a intrat și DIICOT care a deschis un dosar pentru trafic de minori, în timp ce frații băiatului au fost preluați de DGASPC.

Primele imagini cu copilul de 6 ani din Gorj vândut de părinți în Germania pentru 8.000 de lei

Conform Antena 3, tânărul va ajunge alături de frații săi în plasament după ce va ajunge în țară. Momentan nu se știe care a fost soarta copilului în aceste 4 luni de când a fost trecut fraudulos granița de către un cetățean german. Potrivit sursei citate, autoritățile din țara noastră au cerut Ministerului Justiției din Germania mai multe informații despre acest caz.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil părinții au cerut pentru copilul lor 8.000 de lei, însă e neclar dacă băiatul a fost traficat de pedofili sau pur și simplu a fost cumpărat de un cetățean german care își dorea un copil. Cert e că ancheta se află acum în desfășurare, în timp ce ministrul familiei a reacționat și a cerut să se facă lumină în acest caz.

Anchetatorii cred că cetățeanul neamț s-a folosit de o procură notarială falsă pentru a-l scoate pe copil din țară și, mai mult, ar fi dat mită notarului și vameșilor pentru a-și duce planul la capăt. Se pare că reprezentanții DGASPC monitorizau atent familia din care face parte copilul, astfel că au remarcat că acesta lipsește la o vizită de rutină.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, copilul a fost vândut cândva în decembrie, însă doar acum cazul ajuns în atenția opiniei publice. ”Indiferent câte presiuni ar fi din partea cetățeanului respectiv, cetățeanului străin, asupra autorităților din România, da, pot să confirm că este groaznic ceea ce s-a întâmplat și pot să vă asigur din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă.

Facem deja toate demersurile și există un dosar instrumentat de DIICOT și vreau să îi felicit pentru profesionalism, pentru devotare și implicare, în egală măsură”, a declarat ministrul familiei, Natalia Intotero. Ministrul a dat asigurări că acest copil se va întoarce în țară, după care acest caz va fi elucidat.

ADVERTISEMENT

În 2019 o femeie din Cluj își vindea copilul pentru 2.100 de lei și primea închisoare cu suspendare

”De asemenea, DGASCP Gorj a sesizat DIICOT. Astăzi aflându-mă cu caravana prevenție consum droguri, alte forme de adicție, violență, bullying, la Târgu Jiu, în cursul acestei dimineți, alături de directorul DGASPC Gorj, dar și de psihologi ai instituției, am fost și i-am vizitat pe frații copilului care acum se află în Germania.

M-am asigurat că ei sunt bine îngrijiți. Chiar am stat o perioadă destul de îndelungată la discuții cu asistenții maternali, dar și cu cei doi frățiori”, a completat ministrul. Paradoxal, în țara noastră nu există nicio lege care să incrimineze vânzarea de copii, așa cum arăta o instanță din Cluj în 2019.

ADVERTISEMENT

Atunci, o femeie care își vânduse copilul a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare, însă nu pentru vânzarea micuțului, ci pentru fals în acte. În acel caz mama primise 2.100 de lei pentru copil, iar cumpărătorul era un bărbat care își dorea neapărat să fie tată. De altfel, acesta s-a apărat în instanță și a spus că a fost vorba doar despre ”o adopție prescurtată”.

Potrivit motivării deciziei Curții de Apel Cluj, cei doi au primit închisoare cu executare pentru că fapta nu a putut fi încadrată la trafic de minori, în condițiile în care nu s-a putut dovedi că cineva a dorit să exploateze acel copil. ”În lipsa unei legiferări exprese a acestei manopere de vânzare a copilului unei alte persoane, chiar prin obținerea unor foloase materiale de către tutorele copilului, dar în lipsa scopului de exploatare a copilului – care să fie și dovedit – instanța de judecată nu poate reține comiterea vreunei fapte penale”, au transmis atunci reprezentanții justiției din România.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot...
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze