News

Primele măsuri după ce România s-a făcut de râs la târgul de turism din New York. Ce a fost suspendat de urgență

Se iau măsuri după rușinosul stand de promovare a României, din New York, care a costat 7.990 de dolari. Ministerul Turismului a anunțat o decizie importantă.
19.04.2022 | 20:31
Primele masuri dupa ce Romania sa facut de ras la targul de turism din New York Ce a fost suspendat de urgenta
Standul de promovare a României de la New York. Ce decizie a luat Ministerul Turismului după o astfel de apariție. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Continuă scandalul în cazul târgului de promovare a României, din New York. Ministerul Turismului anunță o decizie importantă legată de participarea țării noastre la astfel de evenimente.

Ministerul Turismului suspendă participările României la târgurile internaționale

Concret, Ministerul Turismului transmite că se vor suspenda, în următoarea perioadă, participările la târgurile internaționale, dar și demararea unor anchete disciplinare la nivelul Direcției Generale de Turism.

ADVERTISEMENT

De asemenea, persoanele din imaginea de mai sus, cele delegate pentru a reprezenta România la New York, nu vor mai putea lua parte la târgurile de peste hotare.

Drept urmare, de acum încolo Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi Consiliul Consultativ al Turismului (CCT) vor hotărî cum se va remarca România la astfel de evenimente.

ADVERTISEMENT

”Participarea la târgurile internaţionale de turism, cu stand de ţară, va fi regândită şi asumată de Consiliul de Brand Turistic Naţional (CBTN) şi de Consiliul Consultativ al Turismului (CCT). Acţiunile de promovare a destinaţiei România pe pieţele externe vor fi reluate doar în baza conceptelor aprobate de către CBTN şi CCT, iar până atunci toate participările la târgurile internaţionale de profil vor fi suspendate.

Decizia vine în urma discuţiilor din cadrul şedinţei organizate marţi, 19 aprilie a.c., la care au participat, alături de ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu, membri din sectorul public şi privat, numiţi în cadrul celor două structuri consultative”, transmite Ministerul Turismului.

ADVERTISEMENT

De altfel, decizia de față vine și după ce au avut loc discuții în cadrul unei ședințe de marți, 19 aprilie, a ministrului turismului, Constantin-Daniel Cadariu, cu reprezentanți de la stat și privat, parte din structurile consultative.

 ”Întâlnirea de astăzi sper să genereze rezultatele pe care fiecare român le aşteaptă din partea Ministerul Antreprenorialului şi Turismului pentru promovarea corectă a României, care să atragă un număr cât mai mare de turişti. Deciziile pe care le-am luat urmează să crească implicarea antreprenorilor din acest domeniu, inclusiv prin asumarea de către Consiliului de Brand şi a Consiliului Consultativ al Turismului a conceptului pentru fiecare participare a ţării noastre în afara graniţelor”, a comunicat ministrul turismului.

ADVERTISEMENT

Se va întruni o comisie de disciplină

Va fi întrunită și o comisie de disciplină după ceea ce s-a întâmplat la New York. În cadrul acesteia, vor fi chemați și reprezentați ai României din SUA.

”Totodată, la comisia de disciplină vor fi chemaţi şi ataşaţii economici din Statele Unite ale Americii. Cu privire la activitatea personalului din Consulatului General al României la New York, ministrul Cadariu a solicitat în scris către Ministerul Afacerilor Externe o analiză a conduitei profesionale, având în vedere că aceştia nu au semnalat cele constatate la standul României şi au ales să promoveze o fotografie care să aducă prejudicii imaginii naţionale”, a mai informat Ministerul Turismului.

Mai exact, România a luat parte zilele trecute la Târgul de Turism din New York. Standul de promovare a țării era format dintr-o draperie neagră, pe care s-au lipit cu cleme câteva imagini A4, printate, în care apăreau cele mai vizitate și frumoase destinații din România.

Pe lângă asta, delegația a fost criticată și pentru vestimentația purtată: mulți au catalogat-o ca fiind de nuntă, în condițiile în care trebuia să fie una tradițională.

ADVERTISEMENT
Tags: