News

Primele reacții ale lui Laurențiu Ghiță, unul din cei suspectați de moartea milionarului Adrian Kreiner

Ce a declarat pe aeroport Laurențiu Ghiță, bărbatul suspectat alături de alți doi complici de uciderea milionarului sibian Adrian Kreiner
30.12.2023 | 20:49
Primele reactii ale lui Laurentiu Ghita unul din cei suspectati de moartea milionarului Adrian Kreiner
Laurențiu Ghiță, flancat de trupele speciale când a fost adus în țară / Foto: captură ecran, Antena3CNN
ADVERTISEMENT

Adus în România, Laurențiu Ghiță, fost boxer și suspectat, alături de doi complici, că l-a ucis pe milionarul din Sibiu Adrian Kreiner, spune că nu a încercat niciodată să fugă. Laurențiu Ghiță (35 de ani), fost boxer dar cu „palmares” bogat în cazier, a fost adus în țară, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Nu au fost fugit niciunde”

Adus în România, Laurențiu Ghiță, fost boxer și suspectat, alături de doi complici, că l-a ucis pe milionarul din Sibiu Adrian Kreiner, spune că nu a încercat niciodată să fugă.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost adus la aeroport, Laurențiu Ghiță a fost întrebat: „Credeai că dacă fugi nu o să te prindă?”. Flancat de mascații trupelor speciale, Ghiță a răspuns: „Dar nu am fost fugit niciunde”, potrivit Antena3CNN. Datele din anchetă îl contrazic însă

„Laurenţiu Ghiţă a ieşit din ţară pe 13 noiembrie, la doar o săptămână după atacul de la Sibiu. A vrut să se ascundă în Scoţia, dar a fost reperat de poliţişti în portul Stanraer. Cristian Minae a fost prins la Belfast, în Irlanda de Nord. Al treilea om din grupare, Cosmin Costinel Zuleam, e încă de negăsit: a fugit din ţară cu iubita lui”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Surprinși de camerele de supraveghere

„O cameră de supraveghere i-a surprins pe stradă pe toţi trei în noaptea crimei. Purtau cagule, iar bărbatul în geacă gri îşi ţine pistolul la vedere. La un moment dat se întoarce spre cel care rămâne în urmă ca să-i dea indicaţii. Ar fi fost chiar Laurenţiu Ghiţă, fostul boxer.

Bărbaţii au reuşit să intre în vila omului de afaceri pe un geam al garajului. L-au găsit pe Adrian Kreiner dormind pe canapea, l-au lovit cu pumnii şi picioarele, iar apoi l-au legat cu mâinile la spate prin metoda Arbatachar, o formă de tortură extremă.

ADVERTISEMENT

Fiica milionarului ar fi auzit de la etaj zgomote şi a ieşit să vadă ce se întâmplă. Doi dintre atacatori au văzut-o şi au fugit după ea. Tânăra a încercat să se ascundă în dressing şi să sune la 112, însă bărbaţii au spart uşa. Chiar Laurenţiu Ghiţă i-ar fi pus arma la tâmplă”. Ghiță a amenințat-o cu pistolul pe fiica lui Adrian Kreiner că-i va ucide tatăl dacă nu spune unde sunt banii, în timp ce alt complice a furat mai multe ceasuri de valoare din locuință.

Procurorii criminaliști arată că moartea lui Adrian Kreiner a fost una violentă. El a fost lovit la nivelul capului, trunchiului și membrelor. Atacatorii l-au legat pe Kreiner cu mâinile la spate.

ADVERTISEMENT

În rechizitoriu se menționează „multiple echimoze şi hematoame la nivel cranian, toraco-abdominal şi la nivelul antebraţului drept, excoriaţii şi zone excoriate la nivel cervical şi la nivelul membrelor, precum şi fracturi costale”.

 

ADVERTISEMENT