Sport

Primele schimbări făcute de Xavi la FC Barcelona! Au fost daţi afară în prima zi a noului antrenor

Xavi a fost prezentat oficial la FC Barcelona şi au început deja primele schimbări la echipă.
09.11.2021 | 07:45
Primele schimbari facute de Xavi la FC Barcelona Au fost dati afara in prima zi a noului antrenor
ADVERTISEMENT

A început noua epocă a Barcelonei, cu Xavi antrenor, iar catalanii privesc cu încredere spre viitor. Luni, noul tehnician al formaţiei de pe “Camp Nou” a susţinut prima conferinţă de presă, iar la scurt timp au apărut primele schimbări.

Încă nu este vorba de modificări la nivelul lotului, însă sunt aşteptate şi aici decizii drastice, dar în iarnă. Primii doi oameni care au plecat de la FC Barcelona sunt din staff-ul clubului, iar decizia vine şi din cauza valului de accidentări din ultima vreme.

ADVERTISEMENT

Xavi şi-a intrat în pâine la FC Barcelona. Pe cine a dat afară în prima zi

Albert Roca, preparator fizic al clubului, şi Juanjo Brau, fizioterapeut al catalanilor, au fost anunţaţi că nu fac parte din planurile lui Xavi. Conform Mundo Deportivo, cei doi au fost anunţaţi luni că trebuie să-şi facă bagajele, după ce Xavi nu i-a vrut în staff-ul său.

Juanjo Brau lucra la FC Barcelona din 2004, iar catalanii încearcă să-i găsească un loc la echipa a doua sau la celelalte secţii ale clubului. Albert Roca făcea parte din staff-ul lui Ronald Koeman, iar în trecut a mai lucrat la club în mandatul lui Frank Rijkaard.

ADVERTISEMENT

Barcelona a fost lovită de un număr mare de accidentări, iar ultima lovitură a venit în meciul cu Celta Vigo. Ansu Fati, Eric Garcia şi Nico Gonzalez au ieşit cu probleme medicale, astfel că formaţia de pe “Camp Nou” a ajuns la 11 jucători indisponibili în acest moment.

De pe această listă, Martin Braithwaite şi Sergio Aguero au cele mai dificile situaţii. Danezul s-a operat în vară şi va reveni abia la începutul anului viitor. Starul argentinian a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă şi este obligat să stea cel puţin trei luni pe tuşă.

ADVERTISEMENT

Xavi aduce înapoi un nume cu greutate

Printre cerinţele lui Xavi, conform presei din Spania, a fost şi întoarcerea lui Ricard Pruna, medic al Barcelonei în perioada 1995-2020. Acesta părăsise echipa anul trecut, când a plecat să lucreze la Centrul Medical FIFA din Dubai, iar în vară a semnat un contract cu Al Sharjah.

Acum, Xavi şi oficialii Barcelonei l-au convins să rezilieze contractul cu formaţia din Emiratele Arabe Unite, astfel că este aşteptat să se întoarcă pe Camp Nou. Este cunoscut faptul că fostul internaţional spaniol avea o relaţie foarte bună cu Ricard Pruna, căruia i-a mulţumit atunci când fotbalistul a părăsit clubul, în 2015.

ADVERTISEMENT

“Îţi mulţumesc foarte mult Ricard pentru tot ce ai făcut pentru Barca în aceşti ani şi mulţumiri infinite pentru tot ajutorul pe care mi l-ai dat în carieră.

Ai fost ca un înger păzitor pentru mine şi pentru mulţi alţii. Eşti o persoană cu o inimă imensă. O mare imbrăţişare, prietene”, spunea Xavi în urmă cu şase ani.

Xavi va efectua, marţi, primul antrenament la FC Barcelona, însă va avea puţini jucători sub comandă, din moment ce 11 fotbalişti sunt accidentaţi, iar alţii au plecat la echipele naţionale. Antrenorul de 41 de ani va debuta, pe 20 noiembrie, pe banca blaugrana, când este programat derby-ul cu Espanyol.

ADVERTISEMENT