News

Primul accident produs pe podul de la Brăila. Nefericitul eveniment a fost provocat de un șofer fascinat de noua construcție

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat, joi, 6 iulie, iar circulația rutieră a fost deschisă după câteva ore. În aceeași zi, s-a produs primul accident pe pod.
07.07.2023 | 11:23
Primul accident produs pe podul de la Braila Nefericitul eveniment a fost provocat de un sofer fascinat de noua constructie
Podul peste Dunăre de la Brăila inaugurat cu succes, dar primul accident nu s-a lăsat așteptat. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Podul peste Dunăre de la Brăila, considerat una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură din România, a fost oficial inaugurat joi, în prezența unor oficiali importanți. După ceremonie, circulația rutieră pe pod a fost deschisă în doar câteva ore. Cu toate acestea, în aceeași zi, s-a înregistrat primul accident pe pod.

​Primul accident de pe podul de la Brăila

Potrivit informațiilor furnizate de Radio România Actualități, citând agenția Rador, un accident de tamponare a avut loc joi seară între două autoturisme. Incidentul s-a produs atunci când un șofer a oprit pe pod pentru a face poze și a fost lovit din spate de un alt participant la trafic. Este important de menționat că oprirea pe poduri este interzisă și se sancționează cu amenzi de până la 2.900 de lei conform legislației în vigoare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește regulile de circulație pe podul de la Brăila, Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat că există o restricție de viteză de 80 de kilometri pe oră. De asemenea, în intervalul orar 21.00 – 06.00, de luni până vineri, circulația pe podul de la Brăila va fi suspendată. Cu toate acestea, în zilele de weekend și în timpul sărbătorilor legale, circulația rutieră va fi permisă.

Podul de la Brăila, care se întinde pe aproape 2 kilometri și este al treilea ca dimensiune în Uniunea Europeană în ceea ce privește deschiderea principala, a fost comparat cu celebrul pod “Golden Gate” din San Francisco.

ADVERTISEMENT

Investiții de aproximativ 700 de milioane de euro

Această construcție impresionantă a înghițit o investiție de aproximativ 700 de milioane de euro și reprezintă o lucrare de o complexitate remarcabilă, fiind considerată una dintre cele mai mari realizări ale Companiei de Drumuri din România.

Cu toate că traficul rutier a fost deschis, finalizarea completă a lucrărilor nu a fost încă încheiată. De menționat că acest pod este destinat exclusiv vehiculelor rutiere, nepermisă fiind traversarea pietonilor și bicicliștilor.

ADVERTISEMENT

Podul de la Brăila are o durată de viață estimată la 120 de ani și se așteaptă că va avea un impact semnificativ asupra mobilității forței de muncă, turismului și schimburilor comerciale din regiune.

Se estimează că deschiderea acestui pod va reduce timpul de călătorie cu aproximativ 50 de minute și va putea deservi zilnic aproximativ 11.400 de vehicule. Astfel, se vor consolida legăturile dintre regiunea Brăila și restul țării, generând beneficii semnificative în termeni de dezvoltare economică. Comisia Europeană a subliniat importanța acestui proiect în contextul dezvoltării României.

ADVERTISEMENT

„Este de așteptat ca, prin deschiderea acestui pod, durata deplasării să se reducă cu aproximativ 50 de minute și să fie deservite zilnic aproximativ 11 400 de vehicule fizice. Se vor produce astfel beneficii foarte mari pentru mobilitatea forței de muncă, turism și schimburile comerciale și se vor consolida legăturile regiunii cu restul țării”, au precizat reprezentanții Comisiei Europene.

 

ADVERTISEMENT