Sport

Primul antrenor din SuperLiga demis în această iarnă! Echipa sa trăgea cu șanse mari la play-off

Cine este primul antrenor din SuperLiga demis în această iarnă. Echipa pe care o pregătea a obținut o singură victorie în ultimele 8 meciuri.
24.12.2023 | 13:04
Primul antrenor din SuperLiga demis in aceasta iarna Echipa sa tragea cu sanse mari la playoff
Cine este primul antrenor demis în această iarnă din SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Primul antrenor din SuperLiga care urmează să fie demis în această iarnă este Florin Pârvu, tehnicianul celor de la Petrolul Ploiești. „Găzarii” au obținut o singură victorie în ultimele 8 meciuri și s-au îndepărtat de locurile de play-off. Contractul lui Florin Pârvu urmează să fie reziliat în zilele următoare.

Primul antrenor din SuperLiga demis în această iarnă! Echipa sa trăgea cu șanse mari la play-off

Petrolul Ploiești a impresionat la începutul stagiunii. Revelația sezonului, la bătaie cu Hermannstadt, prahovenii reușiseră să se instaleze pe locurile de play-off, datorită rezultatelor foarte bune. Totuși, finalul de an nu a fost unul prielnic pentru „lupii galbeni”.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Florin Pârvu a obținut o singură victorie în ultimele 8 meciuri, contra „lanternei roșii” FC Botoșani. Astfel, ploieștenii au terminat anul pe locul 10, la trei puncte distanță de locurile de play-off. Mai mult decât atât, Petrolul a fost eliminată prematur din cupă, iar conducerea a decis să facă o schimbare.

Florin Pârvu nu mai este antrenorul Petrolului Ploiești. Marian Copilu, finanțatorul și președintele prahovenilor, a decis să-l înlocuiască pe antrenorul în vârstă de 48 de ani pe banca celor de la Petrolul. Informația a fost dezvăluită de jurnalistul Iulian Anghel pe un grup de suporteri al ploieștenilor.

ADVERTISEMENT

Cifrele lui Florin Pârvu pe banca celor de la Petrolul

Florin Pârvu a preluat Petrolul Ploiești în luna februarie 2023, după demisia lui Nicolae Constantin. Pe banca ploieștenilor, antrenorul în vârstă de 48 de ani a adunat 5 victorii, 12 remize și 4 înfrângeri.

Antrenorul a fost demis după înfrângerea cu FC U Craiova 1948, scor 0-2, în etapa cu numărul 21 din SuperLiga. Petrolul Ploiești se află la 3 puncte distanță de primul loc care duce la baraj. În ultimele zile, Florin Pârvu s-a aflat în spital, fiind operat la genunchi.

ADVERTISEMENT

Totuși, starea de sănătate a fostului mijlocaș ofensiv nu a stat în spatele deciziei lui Marian Copilu. Per total, Florin Pârvu a înregistrat 14 victorii, 14 egaluri și 11 înfrângeri pe banca prahovenilor. Antrenorul a apucat deja să stabilească programul pentru cantonamentul de iarnă al Petrolului.

Jucătorii se vor reuni pe 3 ianuarie, iar o zi mai târziu, delegația „găzarilor” va merge în Antalya pentru cantonamentul de iarnă. „Suntem dezamăgiți clar, dar urmează o scurtă vacanță, iar după ne reunim, plecăm în cantonament. Urmează un an în care se joacă orice”, spunea Florin Pârvu, după FC U Craiova – Petrolul 2-0.

ADVERTISEMENT