Sport

FC U Craiova 1948 – Petrolul 2-0, în etapa 21 din SuperLiga. Meci cu de toate în Bănie! Oltenii urcă în clasament

FC U Craiova 1948 a câștigat meciul de pe teren propriu cu Petrolul, scor 2-0, în etapa a 21-a din SuperLiga. Duelul din Bănie a fost extrem de spectaculos.
19.12.2023 | 19:20
FC U Craiova 1948  Petrolul 20 in etapa 21 din SuperLiga Meci cu de toate in Banie Oltenii urca in clasament
FC U Craiova a câștigat, scor 2-0 meciul de pe teren propriu cu Petrolul Ploiești. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
19-12-2023
14:17

FC U Craiova - Petrolul 2-0 (Achim 78, Blănuță 90)

Vezi toate fazele video aici. 

FINAL DE MECI. FC U Craiova a ajuns la 4 victorii consecutive în toate competițiile sub comanda lui Costantino. Oltenii au urcat în clasament după victoria cu Petrolul, scor 2-0, din etapa a 21-a a SuperLigii. 

SuperLiga

Min. 90: GOOL FC U Craiova 1948! Gafă uriașă pentru Zima. Portarul de la Petrolul a încercat să degajeze, Blănuță s-a pus pe traiectorie, iar mingea s-a scurs în poartă. 

Min. 86: Jefferson șutează de la distanță. Mingea este respinsă în față de Zima, iar Omrani este pe fază. Atacantul șutează din poziție de 1 la 1, însă nu reușește să înscrie. 

Min. 83: Chițu îl evită pe Huja și șutează în forță. Mingea lovește bara transversală. 

Min. 80: Jefferson apare în fața porții la o centrare, însă mingea se duce peste poartă. Ocazie mare pentru oaspeți. 

Min. 78: GOOOL FC U Craiova! Achim interceptează excelent o pasă în careu. Fotbalistul gazdelor înscrie cu un șut violent sub bară. 

Min. 62: Achim pasează excelent pentru Sibide care retrimite în careu. Van Durmen deviază către Bauza, iar mingea este respinsă în corner în ultimul moment. 

Min. 54: Jair își încearcă norocul de la distanță. Execuția fotbalistului de la Petrolul este respinsă de Gurău. 

Min. 49: Valentin Țicu a șutat de la distanță, iar mingea a trecut puțin pe lângă poartă. 

Min 33: Grozav și Musi au scăpat spre poarta lui Gurău. Gicu Grozav i-a pasat în fața porții lui Alexandru Musi. Execuția tânărului atacant a fost respinsă în corner. 

Min. 20: FCU Craiova 1948 controlează jocul, în timp ce Petrolul preferă să se apere și să aștepte șansa de a lovi pe contraatac.

Min. 10:  Cu o victorie, gazdele ar fi tot mai aproape de un loc de play-off, scenariu considerat SF acum câteva etape.

Min. 1: Start de meci pe arena “Ion Oblemenco”. Atmosfera este dezolantă, doar 1500 de fani sunt în tribune

Atmosferă dezolantă pe
Atmosferă dezolantă pe “Ion Oblemenco”

FC U Craiova: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula – Achim, Van Durmen – Sidibe, Bauza, Blidar – Chițu. Rezerve: Mogoșanu, Henriques, Mascarenhas, D. Albu, V. Pop, Baeten, Buta, Ibrahim. Antrenor: G. Costantino. 

Petrolul: Zima – Meijers, Garutti, Huja, Țicu – L. Dumitriu, Seto, Jefferson – Musi, Grozav, Tavares. Rezerve: Eșanu, D. Radu, Vraciu, Mitrov, Abuashvili, Rădulescu, I. Răducan, M. Roman, Omrani. Antrenor: F. Pârvu. 

Meciul FC U Craiova 1948 – Petrolul are loc marți, 19 decembrie, cu începere de la ora 17:30, în cadrul etapei a 21-a din SuperLiga, ultima din acest an. Oltenii vin după două victorii consecutive, ultima pe terenul celor de la Voluntari. Prahovenii au avut 84 de minute om în plus etapa trecută acasă, cu Rapid, dar tabela a rămas nemodificată până la final.

Unde se joacă meciul FC U Craiova 1948 – Petrolul

Întâlnirea FC U Craiova 1948 – Petrolul se dispută marți, 19 decembrie, de la ora 17:30, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Băniei. Ca urmare a permanentelor dispute cu familia Mititelu, care patronează clubul, la stadion numărul suporterilor prezenți a fost destul de scăzut până acum, dar antrenorul Giovanni Constantino face apel la fani să vină acum în număr mare la ultima partidă din 2023.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian susține că prezența suporterilor are un efect foarte mare asupra jucătorilor, care au altă energie, transferată din tribune. Chiar și așa, este greu de crezut că în tribune vor fi mai mult de 5000 de spectatori și aceia reprezentând o cifră mare pentru partidele de acasă ale echipei familiei Mititelu.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – Petrolul

Partida FC U Craiova 1948 – Petrolul se joacă marți, 19 decembrie, de la ora 17:30, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Băniei, în etapa a 21-a din SuperLiga și va fi televizată pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova marți, 19 decembrie, va fi o vreme destul de plăcută pentru această perioadă a anului, cu cer variabil, mai mult senin, fără pericole de ploaie sau ninsoare. Temperatura maximă a zilei va ajunge la ora prânzului la 8 grade. Abia începând de vineri vremea se va schimba radical, devenind rece și cu posibilități de ninsoare înainte de Crăciun. Cătălin Popa din Piteși este arbitrul acestui meci.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC U Craiova 1948 – Petrolul

Giovanni Constantino are majoritatea jucătorilor apți pentru acest ultim meci al sezonului. Italianul își dorește mult să încheie anul cu al treilea succes consecutiv, care ar plasa echipa olteană din zona periculoasă în cea pentru o calificare între primele șase formații ale campionatului, dar avertizează asupra faptului că Petrolul este o echipă dificilă și trebuie multă atenție.

ADVERTISEMENT

Florin Pârvu nu și-a ascuns marea dezamăgire după egalul de acasă cu Rapid pentru dificila situație prin care a trecut, când un fan a pătruns pe teren, ajungând la el și înjurându-l dar spune că trebuie să uite cât mai repede acel episod și să îndrume echipa spre un rezultat pozitiv la ultima apariție din acest an. Sergiu Hanca este absentul care va reveni pe gazon cel mai probabil la sfârșitul lunii martie, începutul lui aprilie 2024.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – Petrolul

Pentru casele de pariuri bunele evoluții ale echipei oltene sub comanda lui Giovanni Constantino sunt suficiente argumente pentru o victorie la cota de 2,15. Petrolul poate contrazice această teorie, având o cotă de 3,30 la victorie. Șansă dublă 1X are cotă 1,35, șansă dublă X2 ajunge la 1,65. Gol marcat de gazde are cotă 1,30, golul Petrolului înseamnă 1,55.

ADVERTISEMENT

În partida de la Ploiești dina acest sezon am avut unul dintre cele mai dramatice meciuri, Petrolul reușind să câștige thrillerul cu șapte goluri cu scorul de 4-3. La Craiova, de când cele două echipe au ajuns din nou în primul eșalon situația nu e prea plăcută pentru olteni, învinși de două ori, de fiecare dată cu scorul de 1-0.

ADVERTISEMENT