Sport

Un fost antrenor care a luat titlul cu Dinamo îl felicită pe Burcă: „Demisia de onoare”

O fostă glorie a lui Dinamo analizează situația „câinilor” după plecarea din Ștefan cel Mare a lui Ovidiu Burcă. Ce ar trebui să facă acționarii.
29.11.2023 | 12:15
Un fost antrenor care a luat titlul cu Dinamo il felicita pe Burca Demisia de onoare
Ion Marin sfaturi pentru Dinamo după plecarea lui Ovidiu Burcă. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ion Marin, fostul antrenor al lui Dinamo, a vorbit pentru FANATIK după ce Ovidiu Burcă și-a reziliat contractul cu Dinamo. „Săpăligă” e convins că „alb-roșiii” vor găsi un tehnician care să accepte să vină în situația asta, printre numele vehiculate fiind cele ale lui Ionuț Badea, Florin Bratu și Claudiu Niculescu.

Ion Marin e convins că Ovidiu Burcă a luat decizia bună

Ion Marin a comentat decizia lui Ovidiu Burcă„Într-un fel e o demisie de onoare, pentru că el simte că nu mai poate face. Nu știu dacă trebuia să plece mai devreme sau mai târziu. Problema este cum s-a înțeles el cu conducerea”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, are niște nelămuriri: „Eu am înțeles că a avut o înțelegere pentru 6 luni să încerce să facă echipă. Mă gândesc că atunci când s-a vorbit au făcut și un plan de redresare a echipei, financiar, jucători. Nu știu dacă s-au ținut de el, dar explicațiile trebuie să le ofere ei”.

Ion Marin nu crede nicio secundă în revenirea lui „Il Luce”: „Mircea care? Hai, domne… Nu-l văd eu că se bagă la Dinamo în situația asta. Probabil se băga la un alt Dinamo. A zis că dacă îi vine ofertă pleacă. Păi și atunci de ce să mai discutăm? Nu știu cine poate să vină…”.

ADVERTISEMENT

Ion Marin: „Au căzut în capcana că SuperLiga e la fel ca liga a doua”

Ion Marin consideră că Dinamo a subestimat nivelul campionatului: „Ei au căzut în capcana că SuperLiga e la fel ca liga a doua. Chiar nu este așa. E diferență mare. Faptul că atunci nu au fost bani în acel moment și tot se discuta cine vine, cine pleacă, nu au fost bani și nu s-au adus jucătorii de care era nevoie”.

Chiar și în aceste condiții, antrenorul e sigur că nu e totul pierdut: „Eu cred că Dinamo se mai poate salva, dar pe mine mă surprinde fluctuația asta. Cu FCSB, Dinamo nu a arătat rău. A avut ocazii chiar mai multe decât FCSB-ul. Au avut mai multe ocazii ca ei. Au dat gol doar din lovitură liberă. Nu păstrează însă ritmul ăsta și cu alte echipe”.

ADVERTISEMENT

Misiune grea pentru viitorul antrenor: „Îți dai seama ce situație și ce atmosferă e în vestiar?”

Ion Marin îl competimește totuși pe viitorul antrenor al lui Dinamo: „Îți dai seama ce situație și ce atmosferă e în vestiar? Va fi foarte dificil pentru că orice antrenor vine cu filosofia, tactica și pretențiile lui. Dinamo e un brand orice ai spune și ai face. Nu cred că sunt foarte mulți care să refuze Dinamo. Hai să fim serioși. Dacă se redresează a și dat lovitura”.

„Săpăligă” nu crede în numele vehiculate prin presă: „Ciobotariu și Dorinel sunt antrenori sub contract. Cum să vină Dorinel la Dinamo care și-a făcut super echipă la Galați. Nu poți să vorbești nici de Mircea Rednic sau de alții. Probabil va fi un antrenor străin sau liber de contract. 

ADVERTISEMENT

Sper să găsească soluțiile cele mai bune și în iarnă să aibă bani să aducă jucători. Mă gândesc că ei vor face o analiză și vor vedea ce nevoi are echipă, unde au suferit și care sunt posturile deficitare. Dar și cine trebuie să plece. Rednic a adus 20 de jucători ca să își facă echipă. 

Depinde foarte mult și de stilul antrenorului, de experiența lui, de cum gândește jocul în funcție de jucătorii pe care îi are, stil sau filosofie. Eu nu știu ce a făcut sau nu conducerea. Trebuie să suferim în continuare până când se va face o echipă. Problema e cum și dacă reziști. Play-out-ul e foarte greu”. 

ADVERTISEMENT