Fotbal intern

Probleme pentru o echipă din Liga 2! Ce decizie au luat autoritățile locale

11.12.2020 | 21:28
Probleme pentru o echipa din Liga 2 Ce decizie au luat autoritatile locale
ADVERTISEMENT

Au apărut problemele pentru o echipă din Liga 2, mai exact Fotbal Comuna Reca, după decizia autorităților locale de a sista suportul financiar pentru echipă, în sezonul 2020/2021.

Ultima ședință a Consiliului Local Recea a venit cu o veste proastă pentru echipa de fotbal aflată în liga secundă. Aceasta nu va mai primi în 2021 finanțare de la bugetul local .

ADVERTISEMENT

Cauza ar putea fi o dispută între primarul Octavian Pavel,  susținător al echipei de fotbal, și consilierului Florin Gherasim președintele clubului, conform presei locale.

Probleme pentru o echipă din Liga 2! Ce au decis autoritățile locale

Consiliul Local Recea se va ocupa în continuare de întreținerea stadionului și de alte cheltuieli care țin de echipă: va plăti costurile deplasărilor, dar va achita și baremurile arbitrilor și observatorilor. Despre plata jucătorilor nu s-a făcut niciun anunţ.

ADVERTISEMENT

Însa lucururile nu stau chiar bine, echipa din Recea este posibil să nu mai primească finanțare nici de la autoritățile județene, începând din 2021. După promovarea în Liga 2, Consiliul Județean Maramureș a aprobat ajutorul financiar pentru echipă cu 800.000 de lei, dar acum este posibil ca finanțarea să fie sistată.

Consiliul Județean Maramureș s-a restructurat din momentul promovării în liga secundă. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat că strategia pentru anul următor, 2021, va fi regândită.

ADVERTISEMENT

Anul 2021 unul greu pentru FC Comuna Recea

În acest moment clubul nu are datorii, a declarat președintele clubului Florin Gherasim. Toate restanțele au fost achitate la începutul lunii decembrie. Florin Gherasim a spus că totuși că pentru a depăși această perioadă complicată Fotbal Comuna Recea depinde de ajutorul care îl acordă Consiliul Județean Maramureș.

“Sunt unele probleme la club și încercăm să le rezolvăm, dar avem nevoie de timp. Noi ne-am organizat din mers pentru liga a doua. Important este că până la data de 1 decembrie nu avem datorii față de jucători sau furnizori.

ADVERTISEMENT

Vom vedea ce bani vom primi pentru anul viitor de la Consiliul Județean, dar nu ni s-a transmis că va fi oprită finanțarea. Nu se pune problema retragerii echipei din campionat, mergem mai departe”, a declarat Florin Gherasim.

ADVERTISEMENT