Sport

Probleme tot mai mari pentru Ioan Niculae. Bunurile îi sunt scoase la licitație pentru o datorie imensă

Un hotel al lui Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, scos la licitație pentru o datorie de sute de milioane de euro.
15.09.2021 | 19:43
Probleme tot mai mari pentru Ioan Niculae Bunurile ii sunt scoase la licitatie pentru o datorie imensa
Ioan Niculae. Sursă foto: business-review.eu
ADVERTISEMENT

Patronul echipei Astra Giurgiu rămâne fără proprietăți. Un hotel administrat de una dintre societățile afaceristului a fost scos la vânzare, prin licitație publică.

Ioan Niculae execută o condamnare de cinci ani primită în dosarul Interagro, în care este acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

ADVERTISEMENT

La cât se ridică datoriile societăților lui Ioan Niculae

Datoriile societăților controlate de omul de afaceri Ioan Niculae cresc de la o zi la alta după ce finanțatorul fostei campioane a României, Astra Giurgiu, a fost încarcerat.

Conform publicației replicaonline.ro, un hotel al patronului giurgiuvenilor a fost scos la vânzare. Stabilimentul de cinci stele este situat în stațiunea Venus, pe litoralul românesc, iar prețul de pornire este de 8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, datoriile Inter Agro, principala societate controlată de Ioan Niculae, avea datorii de peste 1,3 miliarde de lei, echivalentul a 200 de milioane de euro.

În ciuda problemelor financiare și mai ales cele legale, Ioan Niculae și-a mandata fiica, Adina Niculae, să conducă clubul de fotbal Astra Giurgiu pe perioada în care omul de afaceri își va ispăși pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv la începutul acestui an, într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani, cumpărare de influență și instigare la evaziune fiscală.

Afaceristul a mai fost condamnat și în 2015. Atunci acuzațiile aduse de oamenii legi au fost de finanțare ilegală a campaniei electorale a PSD, din 2009. Doi ani și jumătate de închisoare a primit la vremea respectivă Ioan Niculae.

ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu, retrogradată în liga a doua și depunctată

Fosta campioană a României, Astra Giurgiu a retrogradat la finalul sezonului trecut în eșalon secund al României. Ca și cum problemele financiare ale lui Ioan Niculae nu ar fi fost suficiente, gruparea giurgiuveană a fost și depunctată de Comisiile FRF.

Astfel, Astra a început noul sezon cu un deficit de -10 puncte. Ioan Niculae a dat ordin ca echipa să nu se desființeze, însă e tot mai greu de crezut că aceasta va reuși să reziste fără o finanțare adecvată.

Factorul de echilibru, fostul președinte Dani Coman a demisionat și el în această vară și a preluat conducerea clubului Hermannstadt. Coman a fost în cărți și pentru preluarea funcției de președinte la campioana CFR Cluj.

ADVERTISEMENT