Life

Produsul adorat de români pe care Lidl îl bagă la raft de joi, 26 octombrie 2023. Are super reducere în toate magazinele și se va vinde instant

Alimentul iubit de români și pe care îl pot lua de la Lidl începând de joi, 26 octombrie 2023. Are un preț foarte mic și va fi la mare căutare.
24.10.2023 | 14:16
Produsul adorat de romani pe care Lidl il baga la raft de joi 26 octombrie 2023 Are super reducere in toate magazinele si se va vinde instant
Alimentul iubit de români și pe care îl pot lua de la Lidl începând de joi, 26 octombrie 2023. Are un preț foarte mic și va fi la mare căutare. Sursa foto: Pinterest / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Produsul adorat de români pe care Lidl îl bagă la raft de joi, 26 octombrie 2023, în zi de mare sărbătoare. Are super reducere în toate magazinele si se va vinde instant. Cumpărătorii se vor bucura enorm când vor ajunge în supermarket.

Alimentul iubit de români și pe care îl pot lua de la Lidl începând de joi, 26 octombrie 2023. Are un preț foarte mic și va fi la mare căutare

Alimentul iubit de români și pe care îl pot lua de la Lidl începând de joi, 26 octombrie 2023. Are un preț foarte mic și va fi la mare căutare. Vânzările din România sunt foarte mari și cresc de la an la an, susțin comercianții.

ADVERTISEMENT

Clienții lanțurilor de magazine au posibilitatea să cumpere mici la caserolă la un cost destul de mic. Potrivit catalogului online, preparatul culinar obținut din carne de porc și de vită poate fi achiziționat cu numai 13,99 de lei, fiind redus de la 16,99.

Doritorii trebuie să se grăbească pentru că stocul este unul redus și cu siguranță, se va epuiza rapid, mai ales că sunt puși la vânzare într-o zi importantă pentru creștinii ortodocși. Pe 26 octombrie este pomenit Sfântul Mucenic Dumitru.

ADVERTISEMENT

Micii se numără printre produsele tradiționale care vor sfârâi pe grătare cu ocazia celebrării acestei sărbători. La Lidl românii mai pot găsi și alte produse la prețuri reduse, cum ar fi: cârnații de preșcoi la 13,99 lei sau salata de icre de cod – 2,99 lei.

De asemenea, de pe rafturile magazinelor nu vor lipsi ciocănelele de pui la prețul de 1,39 lei /100 de grame, telemeaua din lapte de vacă – 5,49, iaurtul cremos cu fructe – 12,99 lei sau măslinele Kalamon – 5,99 lei.

ADVERTISEMENT

Care este istoria micilor și de unde vine numele lor

Micii, produsul care se va găsi la Lidl, de joi, 26 octombrie 2023, are o istorie lungă în spate. Originea acestora este una turcească, pe teritoriul României apărând pentru prima dată în Țările Române la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea.

Numele său este, de fapt, kofte, și vine de la termenul chiftea. Istoricul Călin Felezeu, decanul Facultății de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, spune că micii au fost savurați prima oară în Ardeal.

ADVERTISEMENT

Acest eveniment ar fi avut loc la Marea Unire a Transilvaniei cu România din anul 1918. Rețetele și implicit compozițiile diferit de la o regiune la alta, la noi fiind realizați adesea numai din carne de porc și de vită.

ADVERTISEMENT
Tags: