News

Profesoara din Prahova, batjocorită de elevi, revine la catedră. Femeia a refuzat evaluarea psihologică

Imaginile revoltătoare au făcut înconjurul internetului. Inspectoratul Școlar Județean spune că profesoara va fi monitorizată.
22.08.2023 | 19:06
Profesoara din Prahova batjocorita de elevi revine la catedra Femeia a refuzat evaluarea psihologica
Profesoara din Prahova, batjocorită de elevi, revine la catedră. colaj Fanatik/ Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Profesoara din Prahova, batjocorită de elevi, revine la catedră din această toamnă. Femeia a fost hărțuită și umilită de trei minori, în cursul unei ore de engleză, desfășurată la școala din localitatea Pietriceaua.

Profesoara din Prahova, batjocorită de elevi, revine la catedră

Incidentul a ieșit la iveală în luna aprilie a acestui an, iar imaginile revoltătoare au făcut înconjurul internetului. Cei trei elevi, în vârstă de 13 ani fiecare, au simulat acte sexuale în timp ce se aflau lângă cadrul didactic.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului, Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a deschis dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri. Totodată, Inspectoratul Școlar Județean i-a sancționat disciplinar pe cei trei elevi, în timp ce profesoara a fost supusă unei anchete.

Verificările au avut rolul de a demonstra dacă femeia este aptă să își desfășoare, în continuare, activitatea. Potrivit Observatorul Prahovean, cadrul didactic va reveni la catedră, cu toate că a primit calificativul „nesatisfăcător”.

ADVERTISEMENT

„În urma anchetei ISJPH, cadrul didactic a primit calificativul„ nesatisfăcător”, după inspecție. Mai mult, la nivel de școală, în urma cercetării disciplinare, a primit avertisment scris”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISJPH, Aurel Graur, conform sursei citate.

Ce transmite Inspectoratul Școlar Județean

Femeia nu a dorit să refacă examenul privind medicina muncii. Ea a refuzat și testarea psihologică. Cu toate acestea, profesoara își va relua activitatea odată cu debutul noului an școlar, chiar în aceleași clase, inclusiv în cea în care a avut loc incidentul.

ADVERTISEMENT

„Ea a fost obligată să refacă examenului de medicina muncii, dar și testarea psihologică, lucruri pe care le-a refuzat, însă”, susține Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Va fi monitorizată în continuare, dar, da, din 11 septembrie, aceasta revine la catedră la aceleași clase, în aceeași școală în care s-a petrecut incidentul. ”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului Școlar.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ISJ precizează că femeia este titulară de 22 de ani și „era un profesor de excepție”: „Nu o putem împiedica. E titulară de 22 de ani și, din câte am înțeles, când a intrat în învățământ, era un profesor de excepție. Nu știm ce s-a întâmplat pe parcurs”, a spus Aurel Graur, potrivit presei locale.

ADVERTISEMENT
Tags: