News

Elevii care au batjocorit o profesoară din Prahova, lăsați repetenți. Ce alte sancțiuni a decis Inspectoratul Școlar

Inspectoratul Școlar Prahova a anunțat sancțiunile în urma incidentului de la Școala Gimnazială Pietriceaua. Autorii, lăsați repetenți
07.04.2023 | 21:19
Elevii care au batjocorit o profesoara din Prahova lasati repetenti Ce alte sanctiuni a decis Inspectoratul Scolar
Elevii care și-au bătut joc de profesoara de engleză rămân repetenți Sursa foto: Wikimapia
ADVERTISEMENT

Conducerea Inspectoratului Școlar Prahova a anunțat sancțiunile care au fost decise ca urmare a incidentului produs la Școala Gimnazială Pietriceaua unde o profesoară de engleză a fost batjocorită chiar în timpul orei de doi elevi care au simulat acte sexuale cu aceasta. Cei trei elevi care sunt personajele principale vor fi lăsați repetenți.

Elevii care au batjocorit o profesoară din Prahova vor avea nota 4 la purtare, însemnând că vor rămâne repetenți

Inspectoratul Școlar Prahova a demarat o anchetă și a transmis un punct de vedere referitor la incidentul derulat la Școala Gimnazială Pietriceaua, structură a Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” comuna Brebu. În comunicat, inspectoratul precizează că elevii vor fi lăsați repetenți, prin scăderea notei la purtare cu 6 puncte.

ADVERTISEMENT

”În legătură cu incidentul derulat la Școala Gimnazială Pietriceaua, structură a Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” comuna Brebu, județul Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova face cunoscute următoarele:

În dimineața zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unității de învățământ a fost informată de existența unui clip video realizat în timpul unei ore de curs și, imediat ce a intrat în posesia lui și a fost vizionat, au fost înștiințate Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Polița comunei Brebu.

ADVERTISEMENT

Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancționarea elevilor implicați, astfel: cei doi elevi care apar în imagini și elevul care filmează și îi instigă au fost sancționați cu ‘Mustrare scrisă’ și scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalți elevi prezenți în clasă cu ‘Observație scrisă’.

Conducerea unității școlare a inițiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

ADVERTISEMENT

Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii cât și cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialiștilor Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova va demara propria anchetă, privind activitatea de la nivelul unității de învățământ”, se arată în comunicatul citat de Observatorul Prahovean.

ADVERTISEMENT

Cei trei elevi, lăsați repetenți

Contactată de publicația citată, inspectorul școlar general Ilona Rizea, a declarat: “Suntem șocați cu privire la acest incident. Profesoara în cauză este din Ploiești, cadru didactic titular, cu toate gradele luate, și o vechime în învățământ de 22 de ani. Nimeni nu își poate explica de ce ea a avut o asemenea reacție în momentul în care acei elevi s-au comportat abuziv cu ea. Vom discuta după vacanță cu dânsa.

În ceea ce îi privește pe cei trei elevi de clasele a VII – și a VIII-a (cel care a filmat și cei care au batjocorit-o), aceștia vor primi 4 la purtare, asta însemnând repetenție. Asta ne permite cadrul legal.

Totodată, imediat după vacanță un inspector de limba engleză din cadrul ISJP va intra la orele doamnei profesor pentru a-i verifica activitatea didactică. Spun asta pentru că astfel de incidente nu au avut loc și la alte ore, la alți profesori.

Este evident că acei elevi au speculat fondul emoțional mai slab, să spun așa, al acestei profesoare, ceea ce în niciun caz nu justifică un astfel de comportament. Este regretabil că astfel de lucruri se întâmplă în școlile din Prahova”.

Ilona Rizea a mai precizat că incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. Imaginile au apărut în spațiul public joi, fiind postate de un părinte din sat, care a găsit filmarea în telefonul copilului. Se va face și o anchetă internă la nivel de școală.

ADVERTISEMENT
Tags: