News

Prognoza ANM pentru 1 – 29 ianuarie 2024. Cum va fi vremea în prima lună a noului an

Prognoza ANM pentru 1 - 29 ianuarie 2024 ne anunță cum va fi vremea în prima lună a noului an. Vor urma schimbări importante.
29.12.2023 | 16:41
Prognoza ANM pentru 1  29 ianuarie 2024 Cum va fi vremea in prima luna a noului an
Prognoza ANM pentru 1 - 29 ianuarie 2024. Cât mai durează vremea caldă în România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vineri, specialiștii din meteorologie au emis prognoza ANM pentru intervalul 1 – 29 ianuarie 2024. În prima lună a noului an, vremea din țara noastră va suferi schimbări importante.

Prognoza ANM pentru 1 – 29 ianuarie 2024. Cât mai durează vremea caldă în România

Din datele oferite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) aflăm că această căldura neobișnuită va ține și după începutul anului viitor. În debut de ianuarie, temperaturile vor fi și cu 5-6 grade mai ridicate față de cât ar fi normal în această perioadă.

ADVERTISEMENT

În preajma Revelionului, șansele să ningă în zonele montane, mai ales pe Valea Prahovei, unde sunt foarte mulți turiști, sunt extrem de mici. Doar la altitudini de peste 1700 metri e posibil să fie lapoviță și ninsori.

În ceea ce privește prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni, trebuie spus că ianuarie debutează cu vreme anormal de caldă. Iarna schimbă însă placa din a doua săptămână. Se anunță temperaturi normale și precipitații abundente în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru 1 – 8 ianuarie 2024

Debutul anului viitor aduce o vreme foarte caldă, pe întreg teritoriul României. Vom avea din nou valori care vor trece frecvent de 10 grade Celsius, poate chiar 14-15 în unele zone.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi local în cele sud-vestice şi nord-estice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 8 – 15 ianuarie 2024

Din a doua săptămână a lunii ianuarie sunt șanse mari să ne confruntăm cu un episod de iarnă adevărată. ANM anunță că temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Vor cădea precipitații abundente în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Prognoza ANM pentru săptămâna 15 – 22 ianuarie 2024

De la mijlocul lunii, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. ”Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munţilor Banatului”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Încălzire a vremii în săptămâna 22 – 29 ianuarie 2024

În finalul lui ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de ploi sau ninsori vor fi uşor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: