News

Prognoza ANM pentru 25 decembrie – 7 ianuarie. Cum va fi vremea de Revelion

Prognoza ANM pentru 25 decembrie - 7 ianuarie. Meteorologii anunță cum va fi vremea, în întreaga țară, în următoarele două săptămâni.
25.12.2023 | 12:06
Prognoza ANM pentru 25 decembrie  7 ianuarie Cum va fi vremea de Revelion
Prognoza ANM pentru 25 decembrie - 7 ianuarie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 25 decembrie – 7 ianuarie. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea, în întreaga țară, în următoarele două săptămâni, inclusiv de Revelion. Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești neașteptate privind evoluția vremii.

Prognoza ANM pentru 25 decembrie – 7 ianuarie. Anunțul meteorologilor

Conform meteorologilor, temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate în prima săptămână a intervalului menționat. În special, în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova va fi mult mai cald decât este normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

În Banat, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal, în prima parte săptămânii. Maximele vor ajunge la 12-14 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 2…4 grade. A doua săptămână vine cu temperaturi mai mici, însă vor continua să fie mai mari decât în mod obișnuit.

Prin urmare, în preajma Revelionului vor fi temperaturi maxime de 4..8 grade și minime de 0…3 grade în Banat. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare începând din 30 decembrie.

ADVERTISEMENT

Și în Crișana vor fi valori mai mari decât în mod normal, în prima parte a intervalului. Media maximelor va fi de 9..11 grade, iar a minimelor de 2…4 grade. Din 31 decembrie, temperaturile vor mai scădea. Spre finalul intervalului vor fi apropiate de cele normale perioadei.

„Vor fi posibile precipitații în primele două zile din interval, iar din 29 decembrie, până la finalul intervalului, vor crește din nou condițiile de apariție a precipitațiilor”, transmite ANM.

ADVERTISEMENT

Temperaturi ridicate în Transilvania și Maramureș

În Transilvania, valorile diurne vor fi peste cele normale perioadei, în prima săptămână a intervalului. Maximele vor fi de 8..10 grade, iar minimele de -1…0 grade. Din a doua săptămână, temperaturile vor scădea.

Astfel, pe 31 decembrie se preconizează temperaturi între 2 și 5 grade, iar minimele vor fi de -3 …-1 grad. Vor fi precipitații slabe în primele 48 de ore ale intervalului, urmând să revină din nou din 1 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Temperaturile în Maramureș vor fi peste normalul perioadei, cu oscilații ușoare de la o zi la alta, maximele urmând să fie de 8 …11 grade, iar minimele de 1… 4 grade, cel puțin până după Anul Nou.

Din 2 ianuarie, valorile vor scădea treptat și vor fi maxime între 2 și 6 grade. „Temporar se vor semnala precipitații slabe în primele două zile din interval și vor fi, din nou, posibile precipitații din 30 decembrie”, adaugă ANM.

De asemenea, vremea va fi caldă și în Moldova până la data de 2 ianuarie. Maximele vor fi între 8 și 14 grade, iar minimele între 2 și 6 grade. Ulterior, va intra într-un proces de răcire, urmând să nu se înregistreze mai mult de 4 grade pe timpul zilei.

În Dobrogea vor fi maxime între 10 și 16 grade, în prima parte a inervalului, iar minmele se vor situa între 2 și 8 grade. Din a doua parte a intervalului vor fi valori mai scăzute, între 6 și 8 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare tot din a doua săptămână de prognoză.

Cum va fi vremea în Muntenia și Oltenia

Și în Muntenia vom avea parte de temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, până la data de 1 ianuarie. Maximele vor fi între 12 și 16 grade și minimele între 0 și 4 grade. Ulterior, se va răci treptat, iar maximele nu vor mai trece de 6 grade. Precipitațiile se vor extinde spre finalul intervalului.

Temperaturi ridicate vor fi și în Oltenia, între 25 și 30 decembrie. Vorbim de maxime situate între 12 și 16 grade și minime între 0 și 4 grade. Ulterior, vremea se va răci, iar mediile vor ajunge la 6 grade. După data de 2 ianuarie va fi o probabilitate mai mare în ceea ce privește apariția precipitațiilor.

Cei care vor ajunge la munte trebuie să știe că și aici vremea va fi deosebit de caldă, în special în prima săptămână a prognozei. Maximele vor fi între 4 și 8 grade, iar minimele între -2 și 2 grade. Temperaturile vor scădea în a doua parte a intervalului.

„Ulterior se va răci treptat, astfel încât regimul termic diurn, mediat regional, va scădea de la 2 spre -2 grade, iar cel nocturn de la -2 către -6 grade.

În prima săptămână de prognoză precipitațiile vor fi în restrângere semnificativă ca arie și ca intensitate, dar din data de 1 ianuarie va crește probabilitatea extinderii acestora”, adaugă ANM.

ADVERTISEMENT