News

Prognoza ANM pentru 1 – 29 mai. Vremea se încălzește, dar vor continua ploile

ANM a emis prognoza pentru intervalul 1 - 29 mai. Vremea se încălzește în România, dar vor continua ploile în unele regiuni.
28.04.2023 | 16:01
Prognoza ANM pentru 1  29 mai Vremea se incalzeste dar vor continua ploile
Prognoza ANM pentru 1 - 29 mai. Vești bune de la meteorologi, când se încălzește vremea. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 1 – 29 mai anunță o încălzire a vremii. Pe de altă parte, ultima lună de primăvară este și una destul de ploioasă în majoritatea zonelor țării.

Prognoza ANM pentru 1 – 29 mai. Vești bune de la meteorologi, când se încălzește vremea

Vineri, 28 aprilie, Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit specialiștilor, după prima săptămână, una mai răcoroasă, vor urma zile cu temperaturi normale de primăvară. Pe de altă parte, va ploua mult.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 1 – 8 mai

De luni, valorile termice vor continua să fie mai scăzute decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. Cel mai frig va fi în regiunile nordice.

Pe de altă parte, nu va ploua abundent. Cantitățile de precipitații anticipate de ANM vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice ale țării.

ADVERTISEMENT

Vremea în săptămâna 8 – 15 mai

După un debut de lună mai relativ răcoros, din a doua săptămână vremea se schimbă. Meteorologii spun că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Pe de altă parte, în scenă reintră ploile abundente. Regimul de precipitații va fi excedentar în Ardeal, dar și în zonele nord-vestice. În rest, va ploua normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 15 – 22 mai

Și după jumătatea lunii mai, temperaturile medii se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. De această dată, ploile abundente se mută în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Final normal de lună mai. Prognoza ANM pentru săptămâna 22 – 29 mai

Vom avea parte de un final normal de primăvară. Mediile de temperatură prognozate de specialiști se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În schimb, ploile specifice sezonului cald rămân în peisaj. ANM anunță că regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile extracarpatice. În restul țării, regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: