News

Prognoza ANM pentru 11 septembrie – 9 octombrie. Surprize uriașe din partea vremii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 11 septembrie - 9 octombrie. Se anunță o toamnă cu surprize plăcute.
08.09.2023 | 08:42
Prognoza ANM pentru 11 septembrie  9 octombrie Surprize uriase din partea vremii
Prognoza ANM pentru 11 septembrie - 9 octombrie. Continuă toamna caldă, ce se întâmplă cu precipitațiile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 11 septembrie – 9 octombrie 2023, emisă vineri de specialiști, anunță o toamnă călduroasă și extrem de secetoasă în țara noastră.

Prognoza ANM pentru 11 septembrie – 9 octombrie. Continuă toamna caldă, ce se întâmplă cu precipitațiile

Românii care sperau la o vară prelungită au parte de vești excelente. Luna septembrie va continua să aducă o vreme caldă în toată țara. În plus, ploile sunt absente în mare parte din următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 11 – 18 septembrie

Vremea caldă, cu valori care se apropie de cele specifice lunii iulie sau august, continuă și de luni. ANM anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Seceta care s-a accentuat în ultimele zile nu dă semne de ameliorare. Ba dimpotrivă, meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 18 – 25 septembrie

Maximele de vară se vor înregistra și după 18 septembrie. Meteorologii spun că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Din păcate pentru agricultori și din fericire pentru amatorii de plimbări și vacanțe, nu va ploua aproape deloc. În cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane, va fi secetă accentuată.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în perioada 25 septembrie – 2 octombrie

Prima lună de toamnă se încheie așa cum a început: cu vreme caldă. ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. În continuare, cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza pentru 2 – 9 octombrie

Nici luna octombrie nu pare a aduce toamna în țara noastră. Meteorologii spun că, în debutul ei, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. O abatere termică pozitivă uşor mai accentuată va fi în regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

Ușor, ploile par a poposi în țara noastră. Specialiștii spun că regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

De pe site-ul ANM aflăm că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

ADVERTISEMENT
Tags: