News

BEC a stabilit ordinea pe buletinul de vot de la europarlamentare. Ce partid deschide lista

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este formațiunea de pe prima poziție pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare.
29.04.2024 | 13:59
BEC a stabilit ordinea pe buletinul de vot de la europarlamentare Ce partid deschide lista
BEC a stabilit ordinea candidaților pe buletinul de vot pentru europarlamentare Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Biroul Electoral Central (BEC) a efectuat luni tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinele de vot la alegerile europarlamentare, în urma căreia s-a stabilit numărul de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, alianţelor electorale, alianţei politice, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au depus liste de candidaţi şi al celor care candidează în calitate de independenţi.

BEC a stabilit ordinea pe buletinul de vot de la europarlamentare

În urma tragerii la sorți, efectuată de judecătorul Vasile Bîcu, președintele BEC, UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar pe locul doi Alianţa electorală PSD PNL.

ADVERTISEMENT

Următoarea formațiune este Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER), Alianţa AUR, PUSL şi Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei (ADU).

Acestea sunt urmate de Alianţa România Socialistă, PRM, Partidul Patrioţilor, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul SOS România şi Partidul Diaspora Unită, „ca formațiuni sau alianțe care nu au reprezentanți în Parlamentul European”.

ADVERTISEMENT

Pe ultimele poziții se vor afla candidații independenți, în ordinea înregistrării candidaturilor, respectiv Paula Marinela Pîrvănescu, Vlad Gheorghe, Nicu Ştefănuţă şi Silvestru Şoşoacă.

„Procesul-verbal privind constatarea rămânerii definitive a candidaturilor la alegerile europarlamentare şi cel referitor la stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, alianţelor electorale, alianţei politice, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi a candidaţilor independenţi care participă la acest scrutin, care vor fi încheiate luni, vor putea fi consultate în aceeaşi zi pe pagina de internet www.bec.ro”, au anunțat reprezentanții instituției.

ADVERTISEMENT

Pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura în data de 9 iunie, în același timp cu alegerile locale, s-au înscris inițial un număr de 15 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi 7 candidaţi independenţi.

Au fost respinse candidaturile depuse de Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Noua Românie, Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache, precum şi cele ale candidaţilor independenţi Jurma Paul-Octavian, Mustăţea Ilie-Cătălin şi Mîndru Petru.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit deciziei BEC, 12 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi 4 independenţi vor participa la alegerile europarlamentare din 2024.

ADVERTISEMENT
Tags:
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Prognoza meteo pentru lunile vară. Cum va fi vremea pe litoral
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”