News

Prognoza ANM pentru 4 – 17 septembrie. Revin maximele de 30 de grade

Meteorologii ANM au emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni. Treptat, revin maximele de 30 de grade Celsius.
04.09.2023 | 15:32
Prognoza ANM pentru 4  17 septembrie Revin maximele de 30 de grade
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: prognoza ANM pentru 4 - 17 septembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 4 – 17 septembrie. După o perioadă mai rece, vremea se încălzește și maximele se vor apropia sau vor atinge 30 de grade.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: prognoza ANM pentru 4 – 17 septembrie

Din informațiile oferite de meteorologi aflăm că valorile termice se vor afla pe un trend crescător pe parcursul următoarelor două săptămâni. Ploile vor fi puține în mare parte a intervalului.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Banat

Încă de marți, vremea va intra într-un proces de încălzire. Vor fi maxime tot mai mari de la o zi la alta. Temperaturile medii vor fi de 28 – 30 de grade şi în cursul nopților de 12 – 14 grade. Apoi, spre jumătatea lunii septembrie tendința va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 26 – 27 de grade. Șanse mari de ploaie sunt la începutul intervalului şi după data de 13 septembrie.

Prognoza ANM pentru Crişana

Și în această regiune, încă din debutul săptămâni de prognoză, vom asista la un proces de încălzire a vremii. Media valorilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, cu excepţia ultimelor zile din cea de-a doua săptămână când tendința va fi de răcire uşoară, spre valori de 25 – 26 de grade.

ADVERTISEMENT

Noaptea vom avea valori de 12 – 14 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni.

Evoluția vremii în Transilvania

Va fi tot mai cald și în Ardeal. Media valorilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade. Mai răcoare va fi în ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendința va fi de răcire uşoară, spre valori de 24 – 25 de grade.

ADVERTISEMENT

Nopțile sunt destul de reci. Media valorilor termice nocturne va fi de 9 – 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de-a doua săptămâni.

Vreme caldă în Maramureș

Cresc maximele și în nord. Temperaturile medii regionale vor fi de 26 – 28 de grade, iar în cursul nopţilor de 11 – 13 grade. Abia spre jumătatea lunii septembrie, tendinţa va fi de răcire în privinţa mediei temperaturilor maxime, spre 24 – 25 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 14 septembrie.

ADVERTISEMENT

Cum evoluează vremea în Moldova

De luni, vremea se va încălzi. Media regională a temperaturilor maxime va avea valori de 26 – 27 de grade. Excepție fac ultimele zile din cea de-a doua săptămână de prognoză, când tendinţa va fi de răcire uşoară spre 24 – 25 de grade.

Media regională a valorilor minime va fi de 11 – 13 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie.

Vreme bună de plajă. Prognoza pentru Dobrogea

ANM anunță că în Dobrogea săptămâna debutează cu un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor maxime va fi de 27 – 29 de grade, iar media privind valorile termice nocturne se va încadra între 15 şi 18 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de-a doua săptămâni.

Maxime de aproape 30 de grade în sud

Și în Muntenia, vremea se va încălzi la începutul primei săptămâni de prognoză. Temperaturile se vor menţine la valori de 28 – 29 de grade, ziua. În cursul nopţilor vom avea valori de 12 – 15 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie.

Prognoza ANM pentru Oltenia

Se încălzește vremea și în sud-vest. Media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, excepție fiind consemnată pentru finalul intervalului de anticipație, când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 26 de grade.

În cursul nopților și al dimineților vor fi valori termice de 12 – 14 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi doar la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu data de 15 septembrie.

Cum va fi vremea la munte

Vreme în încălzire și în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor menţine la valori de 16 – 18 grade. Minimele vor fi de 7 – 9 grade. Abia după jumătatea lunii septembrie vom asista la o răcire privind media temperaturilor maxime, până la valori de 14 – 15 grade.

Ploi vor cădea la începutul primei săptămâni de prognoză şi, începând cu data de 15 septembrie. De notat că și în restul după-amiezelor vor fi posibile ploi de scurtă durată pe arii restrânse.

ADVERTISEMENT
Tags: