News

Prognoza ANM pentru 12 februarie – 11 martie. Cum va fi vremea de Mărțișor și Ziua Femeii

Prognoza ANM pentru intervalul 12 februarie - 11 martie anunță o vreme anormală. Surprizele anunțate de meteorologi pentru Mărțișor și Ziua Femeii.
09.02.2024 | 08:40
Prognoza ANM pentru 12 februarie  11 martie Cum va fi vremea de Martisor si Ziua Femeii
Vremea de Mărțișor și Ziua Femeii, una foarte bună, conform datelor din prognoza ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni. De 1 Martie – Mărțișor și de 8 Martie – Ziua Femeii, vremea va fi extrem de plăcută.

Vremea de Mărțișor și Ziua Femeii, una foarte bună, conform datelor din prognoza ANM

Și în 2023 – 2024, iarna a fost una extrem de scurtă în țara noastră. Ninsorile și gerul au petrecut foarte puțin timp în zona României. În special în a treia lună din acest sezon ”rece”, primăvara pare a se fi instalat deja.

ADVERTISEMENT

De câteva zile, în mai multe zone, mercurul din termometre s-a apropiat sau chiar a trecut de 19-20 de grade Celsius. Mulți s-au temut că iarna va reveni în forță în final de februarie sau în debutul lunii martie.

Prognoza ANM emisă vineri, pentru o lună, aduce însă vești bune. Urmează cel puțin patru săptămâni în care vremea va fi caldă în țara noastră. Probleme ar putea produce doar ploile, care se anunță abundente până pe 19 februarie.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămână 12 – 19 februarie 2024

Nici de luni, 12 februarie, iarna nu revine în România. ANM anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În schimb, ploile însemnate se vor extinde în toate regiunile.

Prognoza ANM pentru săptămâna 19 – 26 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Debut cald de primăvară. Prognoza pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie 2024

Debutul calendaristic al primăverii aduce o vreme caldă. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Nu va mai ploua așa de mult. ANM spune că regimul pluviometric va fi uşor excedentar doar în jumătatea de sud-vest a ţării. În rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 4 – 11 martie 2024

În preajma zilei de 8 Martie – Ziua Femeii, vremea va continua să fie caldă. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua destul de mult în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest cantitățile vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT
Tags: