News

Prognoza ANM pentru 15 – 28 ianuarie 2024. Vreme schimbătoare, cu ger și ninsori abundente

Prognoza ANM emisă luni de specialiști anunță două săptămâni cu vreme schimbătoare. Gerul și ninsorile abundente nu lipsesc din peisaj.
15.01.2024 | 16:58
Prognoza ANM pentru 15  28 ianuarie 2024 Vreme schimbatoare cu ger si ninsori abundente
Prognoza ANM pentru 15 - 28 ianuarie. Schimbări frecvente ale vremii. Unde lovesc gerul și ninsorile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM emisă la începutul acestei săptămâni anunță, temporar, o vreme de iarnă veritabilă. Vor fi însă și zile în care temperaturile vor crește, iar ninsorile pot fi înlocuite de ploi și polei.

Prognoza ANM pentru 15 – 28 ianuarie. Schimbări frecvente ale vremii. Unde lovesc gerul și ninsorile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme extrem de schimbătoare în următoarele două săptămâni. Astfel, dacă luni se anunță ninsori și viscol, de la mijlocul săptămânii urmează temperaturi de până la 13 grade.

ADVERTISEMENT

Ulterior, brusc, vremea va intra într-un nou proces de răcire, iar ninsorile vor deveni din nou o obișnuință în regiunile din nordul, centrul și estul țării. Iată prognoza pentru toate regiunile.

Cum va fi vremea în Banat

Vreme schimbătoare în vest. Dacă în prima zi, media regională a maximelor va fi de 6 grade, iar a celor minime de la -1 grad la zero grade, ulterior va urma o zi mai rece, în care maximele nu vor mai trece de 2 – 3 grade, iar minimele vor fi în medie de -6 grade.

ADVERTISEMENT

Urmează o încălzire la mijlocul săptămânii, cu maxime de peste 10 grade. Din nou, vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime în jurul a 2 grade şi minime între -7 şi -4 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime vor fi în medie de 6 – 8 grade, iar cele minime de la -2 la zero grade. Vor fi precipitaţii în prima zi a intervalului, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

Prognoza ANM pentru Crișana

Luni și marți, media maximelor va fi de până la 3 grade, iar a celor minime mai scăzută în a doua noapte. Atunci vor fi temperaturi de până la -8 grade. La jumătatea acestei săptămâni, valorile termice maxime vor creşte la peste 10 grade (pe 18 ianuarie), în timp ce minimele vor înregistra o medie de 2 – 5 grade.

ADVERTISEMENT

În perioada 19 – 20 ianuarie, vremea se va răci. Vor fi maxime de 1 – 2 grade şi minime între -8 şi -5 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5 – 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade. Va ninge la începutul săptămânii, în perioada 18 – 20 ianuarie şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

Ninsori, ger, dar și perioade de încălzire, în Transilvania

În Ardeal, media regională a maximelor va fi de 5 grade, în prima zi, iar a celor minime de la -2 la zero grade. Urmează o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 2 grade.

ADVERTISEMENT

În noaptea de 16 spre 17 ianuarie va fi ger cu o medie a minimelor de -8 grade. Apoi se va încălzi. Va fi o creştere a temperaturilor maxime până la o medie de 7 – 8 grade şi minime ce vor deveni uşor pozitive în dimineaţa zilei de vineri (19 ianuarie). Vremea se va răci din nou, iar în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va oscila între -2 şi zero grade, în timp ce minimele vor coborî până la -12 grade.

Din nou, după această perioadă, este posibilă o nouă încălzire. Pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2 – 4 grade, iar noaptea valori în general între -5 şi -3 grade. Vor fi precipitații și la începutul intervalului, în 19 şi 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

Evoluția vremii în Maramureș

Nici în Maramureș vremea nu va fi diferită, anunță ANM. Luni, vor fi maxime de 3 – 4 grade și minime de la -3 grade la -1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 2 grade. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie, minimele vor scădea spre -8 grade. Pe data de 18 ianuarie, vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât sunt posibile maxime termice de 7 – 8 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2 – 3 grade.

Apoi, vremea se va răci. În perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -1 grad, cel mult zero grade, în timp ce minimele vor oscila între -10 şi -8 grade. După această perioadă este probabilă o nouă încălzire.

Media temperaturilor maxime va fi de 3 – 4 grade, în timp ce minimele vor ajunge la -4 grade. În zilele de 15 şi 16 ianuarie şi din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie, vor exista condiţii de apariţie a precipitaţiilor.

Cum va fi vremea în Moldova

În primele zile, în est media maximelor va fi de 3 – 4 grade, iar a celor minime de la -3 grade la -1 grad. Apoi va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai depăși 2 grade.

În Moldova, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8 grade. Dar din 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ. ANM anunță maxime termice de 5 – 7 grade.

Perioada 20 – 23 ianuarie va fi mai rece, cu maxime termice în jurul a -2 grade şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -10 grade. Apoi, o nouă încălzire este posibilă după data de 24 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 – 5 grade, iar a celor minime între -3 şi -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie şi din nou în perioada 18 – 20 ianuarie.

Alternanțe importante și în Dobrogea

Luni sunt maxime de 8 – 9 grade în sud-est. Apoi, pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6 – 7 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4 grade.

De joi, vremea se va încălzi semnificativ şi sunt posibile maxime termice de 11 – 12 grade. În noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5 – 6 grade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere. Se vor semnala precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie. Apoi, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 20 ianuarie.

Prognoza ANM pentru Muntenia

Săptămâna debutează cu vreme caldă în sud. De marți, pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -6 grade.

De joi, 18 ianuarie, se estimează o încălzire semnificativă a vremii. În zona Munteniei sunt posibile maxime termice de 9 – 10 grade. În noaptea de joi spre vineri minime de 0 – 2 grade.

Ulterior, în perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere. Vor fi maxime termice în jurul a 1 grad şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade. După 24 ianuarie revine vremea mai caldă. Media maximelor va fi de 8 – 9 grade, iar a celor minime între -2 grade şi -1 grad. Vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie.

Cum va fi vremea în Oltenia

Maxime peste normele perioadei în prima zi: 4 – 6 grade. Minimele au variaţii mari de la o noapte la alta. Se vor încadra între -7 grade şi -1 grad. Joi, 18 ianuarie, vremea se va încălzi. Vor fi posibile maxime termice de 6 – 7 grade.

Între 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad, respectiv minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade. O nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie. Atunci, media maximelor va fi de 8 – 10 grade, iar a celor minime de cel mult zero grade. Vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, precum şi în intervalul 19 – 21 ianuarie.

Prognoza ANM pentru zona de munte

Vor fi medii ale maximelor de -1 grad și ale minimelor de până la -9 grade, luni. Apoi, pentru scurt timp, vremea se va răci şi se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie, valorile nocturne vor scădea spre -12 grade.

Și în zona înaltă, pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii. Se anunță maxime de 3 – 4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime ce pot ajunge la 1 grad.

În perioada 20 – 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere. Maximele nu mai trec de -8 grade. Minimele, care vor caracteriza o vreme geroasă, pot scădea spre o medie regională de -13 grade. O nouă încălzire a regimului termic este posibilă după 23 ianuarie.

Precipitaţii sunt prognozate pe aproape tot parcursul intervalului. O probabilitate mai mare este în ziua de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie şi după 24 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat....
Imaginile cu Radu Drăgușin, după ce a primit un verdict greu de digerat. Englezii l-au caracterizat într-un singur cuvânt
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Decizie definitivă în
Decizie definitivă în "duelul eclerurilor". Cine a câştigat procesul dintre Jamila şi Laura Laurenţiu
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
Tehnica simplă de respirație pentru liniștire. Cele două cuvinte pronunțate la inspirare-expirare
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu...
Ce cuplu a câștigat show-ul Power Couple de la Antena 1. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Prințul Harry, trimis la plimbare de britanici. Acum regretă că s-a luat după...
Prințul Harry, trimis la plimbare de britanici. Acum regretă că s-a luat după Meghan
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic...
Godină și Cioroianu, contre dure în cazul Șercan: „Un dobitoc care lucrează vremelnic acolo”
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume