News

Prognoza ANM pentru 15 ianuarie – 12 februarie. Cât mai continuă ninsorile și gerul

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, intervalul 15 ianuarie - 12 februarie. Ninsorile și gerul nu mai durează foarte mult.
12.01.2024 | 10:08
Prognoza ANM pentru 15 ianuarie  12 februarie Cat mai continua ninsorile si gerul
Prognoza ANM pentru 15 ianuarie - 12 februarie. Surprize uriașe ale vremii în următoarele săptămâni. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 15 ianuarie – 12 februarie 202 anunță o schimbare radicală a vremii. De la ninsori abundente și ger năprasnic, vom trece la valori anormale și, cel mai probabil, la precipitații sub formă lichidă.

Prognoza ANM pentru 15 ianuarie – 12 februarie. Surprize uriașe ale vremii în următoarele săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității estimările pentru următoarele 4 săptămâni. Treptat, temperaturile polare și ninsorile abundente vor părăsi teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că, până la sfârșitul lui ”gerar”, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Precipitaţiile vor fi excedentare în vest, nord-vest şi centru. Abia în primele două săptămâni ale lunii februarie, valorile de temperatură vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Vremea se schimbă în săptămâna 15 – 22 ianuarie

De la valori de -15..-20 de grade Celsius, România va face pasul către o încălzire importantă. De la mijlocul lui ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Vor continua precipitațiile în special în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale. În rest țării, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, posibil uşor deficitar local.

Prognoza pentru săptămâna 22 – 29 ianuarie

Și finalul celei mai ”geroase” luni a anului aduce temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. Uşor deficitare vor fi în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, conform specialiștilor.

Vreme normală în debut de februarie. Prognoza în săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie

Șansele să mai vedem manifestări ale iernii cresc în final de ianuarie și debut de februarie. Atunci, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISEMENT

Mai cald va fi în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, mai spun cei de la ANM.

Prognoza ANM pentru săptămâna 5 – 12 februarie

Din a doua săptămână a lunii februarie, mediile temperaturilor se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT
Tags: