News

Prognoza ANM pentru 26 decembrie 2022 – 23 ianuarie 2023. Surprize uriașe ale vremii în luna lui Gerar

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 26 decembrie 2022 - 23 ianuarie 2023. Se anunță surprize uriașe din partea vremii.
23.12.2022 | 10:58
Prognoza ANM pentru 26 decembrie 2022  23 ianuarie 2023 Surprize uriase ale vremii in luna lui Gerar
Cum va fi vremea în luna lui Gerar. Prognoza ANM pentru 26 decembrie 2022 - 23 ianuarie 2023. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După un Crăciun și un Revelion în care se anunță temperaturi anormale, nici primele săptămâni din ianuarie nu vor fi diferite. Ba dimpotrivă, ANM prognozează zile cu valori termice mult peste cele specifice datei din calendar.

Cum va fi vremea în luna lui Gerar. Prognoza ANM pentru 26 decembrie 2022 – 23 ianuarie 2023

Conform meteorologilor, de luni, 26 decembrie, se anunță o încălzire semnificativă a vremii.

Mulți sperau ca măcar ianuarie să aducă zăpezile de altădată. Ei bine, nici Gerar nu vine cu vești prea bune.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor oferite de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade.

Prognoza ANM pentru săptămâna 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023

Din a doua zi de Crăciun, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toată țara. O abatere termică pozitivă mai accentuată va fi în zonele montane, acolo unde de regulă e cel mai rece.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile așteptate sunt foarte puține. ANM spune că regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Cum va fi vremea de Bobotează. Prognoza meteo pentru săptămâna 2 – 9 ianuarie 2023

Conform prognozei pe o lună a ANM, cel mai cald va fi în perioada Bobotezei. Atunci, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

ADVERTISEMENT

Din nou, cantitățile de precipitații prognozate vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 9 – 16 ianuarie 2023

Va fi cald până la mijlocul lunii viitoare. După 9 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Nu va ploua și nici nu va ninge mult. Regimul de precipitații va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Normalizare ușoară a vremii în a doua jumătate a lui Gerar. Prognoza pentru săptămâna 16 – 23 ianuarie 2023

Speranțe să avem urme de iarnă în ianuarie apar la orizont după mijlocul lunii. ANM anunță că, din 16 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În privința cantităților de precipitații, acestea vor fi local deficitare doar în regiunile nord-vestice. În rest, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an.

ADVERTISEMENT
Tags: