News

Prognoza ANM pentru intervalul 26 iunie – 24 iulie. Cum va fi vremea în luna lui ”Cuptor”

Specialiștii de la ANM au emis, vineri, prognoza pentru perioada 26 iunie - 24 iulie. Cum va fi vremea în luna lui ”Cuptor”.
23.06.2023 | 17:02
Prognoza ANM pentru intervalul 26 iunie  24 iulie Cum va fi vremea in luna lui Cuptor
Prognoza ANM pentru 26 iunie – 24 iulie. Nu scăpăm de ploi abundente și caniculă în luna lui ”Cuptor”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din prognoza ANM emisă vineri pentru intervalul 26 iunie – 24 iulie aflăm că ne așteaptă patru săptămâni cu o vreme extrem de capricioasă. Nu vor lipsi perioadele de caniculă, dar nici cele cu furtuni și ploi abundente.

Prognoza ANM pentru 26 iunie – 24 iulie. Nu scăpăm de ploi abundente și caniculă în luna lui ”Cuptor”

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), de luni vom scăpa temporar de instabilitate. Se anunță o perioadă în care ploile vor fi puține în toată țara. Valorile de temperatură vor fi normale.

ADVERTISEMENT

După data de 3 iulie, cel mai probabil vom vorbi de intrarea în drepturi a verii. Meteorologii anunță valori termice peste cele normale, ceea ce înseamnă că vor fi zile caniculare.

Datele ANM pentru 26 iunie – 3 iulie 2023

După ce în aceste zile ne-am confruntat cu un prim val de caniculă al acestei veri, de luni valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Weekendul ploios care urmează va fi repede dat uitării. Din 26 iunie, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și la munte.

Prognoza ANM pentru 3 – 10 iulie 2023

Debut călduros de iulie. ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

În paralel, revin furtunile violente. Meteorologii spun că va ploua peste normalul perioadei în regiunile vestice, nord-vestice și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

ANM, prognoza pentru 10 – 17 iulie 2023

Din 10 iulie, vremea se va stabiliza sub aspect al maximelor termice. ”Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”, se arată pe site-ul ANM.

ADVERTISEMENT

Va continua vremea instabilă. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, spun specialiștii.

Cum va fi vremea în perioada 17 – 24 iulie 2023

ANM anunță că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT
Tags: