News

Prognoza ANM pentru 8 ianuarie – 5 februarie. Meteorologii anunță ger și ninsori

Prognoza ANM emisă de specialiști pentru intervalul 8 ianuarie - 5 februarie anunță revenirea în forță a iernii. România va fi lovită de ger și ninsori.
05.01.2024 | 10:41
Prognoza ANM pentru 8 ianuarie  5 februarie Meteorologii anunta ger si ninsori
Prognoza ANM pentru 8 ianuarie - 5 februarie. Răcire accentuată, ger și ninsori abundente. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza pentru perioada 8 ianuarie – 5 februarie 2024. După Bobotează și Sfântul Ion, România se va confrunta cu un val de ger și ninsori.

Prognoza ANM pentru 8 ianuarie – 5 februarie. Răcire accentuată, ger și ninsori abundente

După o perioadă cu temperaturi anormale pentru data din calendar, țara noastră va fi lovită de o masă de aer polar. De săptămâna viitoare, luna lui ”gerar” își va arăta colții săi adevărați.

ADVERTISEMENT

Dacă în aceste zile avem valori de peste 16 – 17 grade Celsius, de luni, 8 ianuarie, temperaturile scad accentuat. Vor urma zile în care inclusiv ziua va fi foarte rece, cu temperaturi negative. Nopțile și diminețile vor fi geroase.

Nu vor lipsi nici ninsorile. În special în est, sud și la munte, ploile din weekend se vor transforma în precipitații solide. Se așteaptă strat de zăpadă consistent în unele regiuni. Iată informații pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 8 – 15 ianuarie

În toată țara, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână. Gerul va lovi în special regiunile nord-estice și sud- estice. În Moldova, valorile vor scădea sub -12 … – 15 grade.

Precipitații mai puține vor cădea în regiunile vestice, centrale și în cele nord-vestice. Pe de altă parte, în regiunile sudice și nord-estice, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 15 – 22 ianuarie

După mijlocul lunii, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului. Mai rece va fi în extremitatea de nord-est a țării.

Continuă să cadă ninsori abundente. De această dată, cei de la ANM spun că precipitații excedentare vor fi în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 22 – 29 ianuarie

Gerul și valorile scăzute continuă și în final de lună ianuarie. ANM spune că, după data de 22, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Cum va debuta ultima lună de iarnă. Prognoza pentru săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie

În debutul lunii februarie, vremea rece continuă. Doar în centru temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. În rest, mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT
Tags: