News

Prognoza ANM pentru intervalul 12 – 25 iunie. Vreme răcoroasă și furtuni puternice

Meteorologii de la ANM au emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni. În intervalul 12-25 iunie vor fi zile mai reci cu ploi și furtuni.
12.06.2023 | 15:49
Prognoza ANM pentru intervalul 12  25 iunie Vreme racoroasa si furtuni puternice
Prognoza ANM pentru 12 - 25 iunie. Furtunile și ploile abundente vor continua. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni anunță o vreme extrem de capricioasă. Zilele mai reci vor alterna cu cele mai calde. Gradul de instabilitate va fi în continuare extrem de ridicat.

Prognoza ANM pentru 12 – 25 iunie. Furtunile și ploile abundente vor continua

În primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi mai rece. Treptat, de la o zi la alta, se va încălzi în toate regiunile țării, se arată în datele pe două săptămâni publicate luni de Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Nu vom vorbi, din păcate, și de o ameliorare a aspectului vremii. ANM anunțăploile vor fi destul de frecvente pe aproape întreg intervalul. Vorbim de furtuni și de manifestări violente specifice sezonului de vară.

Cum va fi vremea în Banat

Până pe 20 iunie, valorile de temperatură maxime vor avea medii de 22 de grade. Va fi rece pentru data din calendar. Apoi se va încălzi, până la 26 de grade. A doua săptămână de prognoză va fi relativ constantă din punct de vedere termic, cu un regim termic mediat regional diurn la 29 de grade și nocturn la 16 grade.

ADVERTISEMENT

Va ploua mult în cea mai mare parte a intervalului. Precipitațiile se vor semnala cu precădere după-amiaza și seara, mai intense și mai extinse în 12, 13 iunie și între 16 și 19 iunie.

Prognoza pentru Crișana

Va fi mai rece în primele zile, dar apoi vremea se va ameliora ușor sub acest aspect. Mediat regional, vor fi între 20 și 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în 13 iunie, iar minimele se vor situa între 11 și 16 grade, cu cele mai mici valori în 13, 14 și 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse mari pentru precipitații în cursul după-amiezilor și al serilor. Aceste se vor semnala pe suprafețe mai mari în 12, 13 iunie, precum și între 16 și 19 iunie.

Vreme capricioasă în Transilvania

În primele zile, temperaturile maxime se vor situa sub normele caracteristice perioadei, cu medii de 20…22 de grade, apoi vor crește la valori de 26 de grade în 15 iunie, iar până la finalul intervalului vor varia ușor în jurul a 27 de grade. Minimele vor fi constante, între 12 și 14 grade. Vor fi averse cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara și mai extinse în 12, 13, 14 iunie și din nou între 17 și 20 iunie.

ADVERTISEMENT

Cum arată prognoza ANM în Maramureș

Luni și marți, vremea va fi rece, cu maxime în jurul a 20 de grade. Ulterior se va încălzi treptat, astfel că în perioada 15 – 25 iunie valorile vor varia între 25 și 27 de grade.

Temperaturile minime vor avea valori de la 12 grade, în primele zile, apoi vor crește ușor la 14 grade. Probabilitatea pentru furtuni va fi mare pe aproape întreg intervalul. Acestea se vor semnala în mod special după-amiaza și seara.

Datele ANM pentru Moldova

Și în Moldova va fi mai răcoare pe 12 și 13 iunie, când mediile maximelor vor fi de 20 de grade. Vremea se va încălzi treptat până în data de 15 iunie, când acestea vor atinge 28 de grade. După această dată, oscilațiile termice vor fi mici, între 26 și 28 de grade mediat regional. Minimele vor fi în medie între 12 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în 12, 13 și 14 iunie.

Probabilitatea pentru ploi și furtuni pe arii mai extinse va fi mai mare în 13 și 14 iunie și din nou între 17 și 20 iunie iunie, însă acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza și seara.

Prognoza pentru Dobrogea

Sud-estul țării va fi ferit de gradul accentuat de instabilitate. Aici, vremea va fi în general frumoasă pe tot parcursul intervalului de prognoză. Vor fi doar oscilații semnificative sub aspect termic.

Temperaturile maxime vor avea medii de 24…26 de grade între 12 și 14 iunie și din nou între 16 și 19 iunie. În rest se vor situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor fi între 11 și 16 grade la începutul intervalului, iar după 16 iunie vor fi în medie de 18 grade. Averse se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza și seara.

Maxime de 30 de grade în Muntenia

Pe 12 și 13 iunie și din nou în 17 și 18 iunie, vremea va fi răcoroasă în nordul Munteniei, când temperaturile maxime vor avea medii de 26 de grade. În restul intervalului de prognoză, acestea se vor situa peste normele caracteristice perioadei, cu medii de 28…30 de grade.

Minimele vor fi cuprinse între 14 și 16 grade mediat regional cu cele mai scăzute valori în 13, 14 și 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pentru fiecare după-amiază, dar ploile vor fi mai extinse între 17 și 20 iunie.

Cum arată prognoza ANM în Oltenia

Va fi rece în primele zile, cu medii de 20 de grade. Apoi, maximele vor crește la medii de 26 de grade în 15 iunie, iar pe intervalul 16 – 18 iunie vor fi în jurul a 24 de grade. După această perioadă vor caracteriza o vreme caldă până la sfârșitul intervalului, cu maxime în medie de 29 de grade. Minimele vor varia între 12…13 grade mediat regional în 14 și 15 iunie și 16 grade în restul perioadei.

Va ploua în cea mai mare parte a celor două săptămâni. Vor fi mai ales averse, cu manifestare în special după-amiaza și seara pe arii mai extinse și însemnate cantitativ în 12 și 13 iunie și între 15 și 18 iunie.

Vremea la munte

Până pe 15 iunie, și la munte va fi rece. Apoi, temperaturile maxime vor crește de la medii de 12 grade spre 18 grade. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, de la 6…8 grade mediat regional în 12, 13, 14 iunie, spre 10 grade până la finalul intervalului.

Va ploua mult și în zona înaltă. ANM spune că probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza și seara.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”