News

Prognoza meteo pentru 17-30 iulie. Luna lui Cuptor rămâne extrem de încinsă, canicula persistă în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru 17-30 iulie. Nu vom scăpa de temperaturile sufocante prea curând. Anunțul Administrației Naționale de Meteorologie
17.07.2023 | 16:51
Prognoza meteo pentru 1730 iulie Luna lui Cuptor ramane extrem de incinsa canicula persista in urmatoarele doua saptamani
Prognoza meteo pentru 17-30 iulie. Colaj Fanatik/ Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 17-30 iulie. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Potrivit acesteia, luna iulie va rămâne extrem de încinsă.

Prognoza meteo pentru 17-30 iulie. Cum va fi vremea în Banat

Conform estimărilor, sunt prognozate temperaturi caniculare. Prin urmare, nu vom scăpa de valul de căldură sufocantă prea curând. Valorile termice ridicate vor persista în următoarele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Luni, 17 iulie, în zona Banatului vor fi maxime de 38 de grade. Marți și miercuri, temperaturile vor scădea ușor, cu doar două grade. Însă, vremea va continua să fie caniculară.

În restul intervalului menționat, vremea se va menține caldă cu temperaturi situate în jurul a 32..34 de grade. În această săptămână, minimele vor fi cuprinse între 18 și 21 de grade, iar în cea de-a doua parte a intervalului, între 16-18 grade.

ADVERTISEMENT

Totodată, instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența, în special între 20 și 23 iulie, dar și în jurul datei de 26 iulie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo pentru Crișana

La începutul intervalului, în Crișana se vor înregistra valori ce trec de 35 de grade. Vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a regiunii, potrivit prognozei meeteo.

ADVERTISEMENT

În primele două nopți ale intervalului, minimele vor fi de peste 20 de grade. În zilele următoare, media temperaturilor minime va fi de 16…18 grade.

„Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, averse pe arii mai extinse urmând a fi mai probabile între 20 și 23 iulie și în jurul datei de 26 iulie.”, transmite ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea în Transilvania

Canicula va fi prezentă și în Transilvania, cel puțin în prima zi a intervalului. Ulterior, temperaturile vor fi într-o ușoară scădere, cu variații de la o zi ala alta.

Valorile termice vor fi cuprinse între 29 și 31 de grade. Minimele se vor situa între 16 și 18 grade, în prima parte a intervalului, iar în cea de-a doua, vor fi în jur de 14 grade. Și aici va apărea instabilitatea atmosferică caracterizată de ploi în perioada 19-23 iulie, dar și după data de 26 iulie.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureș, temperaturile maxime vor fi de 33.. 34 de grade, luni, 17 iulie. Începând de marți, valorile termice vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade.

Marți, 18 iulie, va fi cea mai caldă dimineață din intervalul menționat, urmând să se înregistreze 18…19 grade. În a doua săptămână, în timpul nopților vor fi valori de aproximativ 14…15 grade. Ploile își vor face apariția pe arii extinse și local însemnate din punct de vedere cantitativ, pe 20, 22, 23 și 26 iulie 2023.

Prognoza meteo pentru Moldova

Canicula pune stăpânire și pe Moldova în prima zi a intervalului, fiind înregistrate 35…36 de grade. De altfel, vor mai fi zile caniculare în special în sudul regiunii, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

„Pe timpul nopților se vor înregistra minime în general între 16 și 19 grade, valorile cele mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 17 – 23 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel vor fi averse pe arii mai extinse îndeosebi în perioada 20…24 iulie și în 26 și 27 iulie.”, anunță reprezentanții ANM.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În prima săptămână a intervalului, valorile termice vor fi în general peste 32 de grade. Nopțile vor fi tropicale, mai ales în perioada 19-23 iulie, când se vor înregistra 21…22 de grade. Ulterior, temperaturile minime vor fi de aproximativ 20 de grade.

„Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice (descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse și posibil grindină) va fi mai mare în perioada 20…24 iulie. În restul intervalului, astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse.”, adaugă ANM.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În a doua jumătate a lunii iulie, zilele vor fi caniculare pe aproape toată perioada intervalului. Maximele vor fi în general situate între 34 și 37 de grade. Și aici nopțile vor fi tropicale, mai ales în perioada 19-23 iulie, când minimele vor fi în jur de 20 de grade.

Din noaptea de 19 iulie până pe 24 iulie vor fi fenomene asociate instabilității atmosferice. Vorbim de ploi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, chiar și grindină.

Cel mai cald va fi în Oltenia

În Oltenia va fi cel mai cald. Valul de căldură sufocantă se va menține pe aproape tot parcursul perioadei. Temperaturile maxime vor fi în general între 34 și 38 de grade. În perioada 17-23 iulie, nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi de 20 de grade.

„Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice (descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse și posibil grindină) va fi mai mare din noaptea de 19/20 iulie, în 20, 21 și în jurul datei de 26 iulie.”, transmite ANM.

Cum va fi vremea la munte

Dacă vreți să scăpați de caniculă, zona montană reprezintă destinația perfectă. Temperaturile vor fi de 22-23 de grade până la data de 26 iulie, potrivit meteorologilor ANM.

Spre finalul lunii, valorile termice vor fi mai coborâte, de aproximativ 20 de grade. Minimele vor oscila între 12 și 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă mai ales între 20 și 23 iulie, dar și în zilele de 26 și 27 iulie.

ADVERTISEMENT