News

Prognoza meteo pentru perioada 19 iunie – 2 iulie 2023. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru perioada 19 iunie – 2 iulie 2023. Meteorologii ANM au transmis cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în țara noastră.
19.06.2023 | 16:28
Prognoza meteo pentru perioada 19 iunie  2 iulie 2023 Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Prognoza meteo pentru perioada 19 iunie – 2 iulie 2023. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis cum va fi vremea în România în următoarele două săptămâni, în perioada 19 iunie – 2 iulie 2023. Așa cum era de așteptat, căldura ajunge pe meleaguri românești și termometrele vor indica în medie, în întreaga țară, peste 30 de grade Celsius. Cu toate că nu vor scăpa definitiv de ploi în iunie, românii ar putea să aibă parte de caniculă la început de iulie.

Prognoza meteo pentru perioada 19 iunie – 2 iulie 2023

Meteorologii indică faptul că în întreaga țară temperaturile vor crește peste 30 de grade Celsius, chiar și 32-34 în anumite zone. Cât despre ploi, acestea vor predomina mai mult în perioada 24-29 iunie, însă doar pe alocuri. ”Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia”, au menționat specialiștii ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea în Banat

În Banat, meteorologii transmit că vremea se va încălzi în jurul datei de 23 iunie, iar media maximelor termice va fi aici de 32 – 34 de grade Celsius, iar minimele de 17 – 19 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 5 grade, iar minimele cu 3 grade Celsius. ”În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice semnificative”, menționează experții ANM. Referitor la cantitatea de precipitații, ANM transmite că ”probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 29 iunie”.

Vremea în Crișana

În Crișana, temperaturile vor crește până la maxime de 27 de grade Celsius și la 12 grade minimele, însă în zilele următoare ale intervalului menționat temperaturile pot să urce la 32 – 33 de grade, respectiv 17-18 grade, în jurul datei de 23 iunie. ”În următoarele două zile se va răcori cu aproximativ 3…5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative”, mai arată ANM. Cât despre ploi, ”probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi tot mai caldă în jurul datei de 23 iunie, vorbind de medii de 31 – 32 de grade Celsius, iar minime de 16 grade. Cu toate acestea, în 24-27 iunie temperaturile maxime scad în medie cu 5 grade, iar minimele cu 2-3 grade. ”În zilele care vor urma nu vor mai fi variații mari termice. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalul 24 – 28 iunie”, mai transmite ANM.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, media temperaturilor va crește, de la 25 de grade maximele și 12 grade minimele, la 31 – 32 grade după 23 iunie. ”În următoarele patru zile se va răcori cu aproximativ 4…5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative”, mai transmite ANM. Referitor la ploi, locuitorii din această zonă trebuie să se aștepte la ”averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalul 23 – 26 iunie”.

ADVERTISEMENT

Vremea în Moldova

În Moldova, vream se încălzește până la maxime de 31 – 33 de grade, iar minimele vor fi de 16 – 18 grade, în timp ce vremea se va răci puțin în a doua parte a intervalului menționat, cu variații de temperaturi maxime de 27 – 29 grade și minime de 14 – 16 grade. ”Local vor fi posibile perioade cu averse aproape în fiecare zi”, mai transmit specialiștii ANM.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, media temperaturilor maxime crește de la 24 de grade până la 30 de grade, fără variații ”semnificative”. ”Media temperaturilor minime va oscila ușor între 17 și 19 grade”, se mai arată în prognoza prezentată de ANM. Totodată, este menționat că ”vor fi perioade cu averse în primele trei zile și din nou după data de 24 iunie”.

ADVERTISEMENT

Vremea în Muntenia

În Muntenia, în perioada 19-24 iunie meteorologii vorbesc despre o încălzire a vremii, cu o medie a temperaturilor de 32-33 de grade și minime de 16-18 grade. Vremea se răcorește ulterior și temperaturile maxime vor avea în medie valori între 29-32 de grade, maximele, și 15-17 minimele. ”Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului, precum și între 25 și 29 iunie”, mai precizează meteorologii.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea se încălzește în prima săptămână a intervalului, până la maxime de 30-32 de grade și minime de 16-18 grade, iar în a doua săptămână temperaturile scad la 27-30 de grade, maximele, și 14-16 grade minimele. Șanse mari de ploaie și în Oltenia, în special în perioada 24-29 iunie. Cu toate acestea, meteorologii vorbeau despre o lună iulie caniculară, cu puține ploi.

Vremea la munte

La munte, vremea se încălzește oarecum normal pentru zona montană, fiind vorba de temperaturi maxime de 20-22 de grade și minime de 11-14 grade. ”În următoarele patru zile temperaturile vor scădea cu 3…5 grade, apoi nu se vor mai modifica semnificativ. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense între 24 și 29 iunie”, concluzionează meteorologii.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre...
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1