News

Prognoza meteo pentru 2 – 15 ianuarie. ANM anunţă cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni: 2 - 15 ianuarie.
02.01.2023 | 15:39
Prognoza meteo pentru 2  15 ianuarie ANM anunta cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Prognoză meteo pentru 2-15 ianuarie 2023. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru prima parte a lunii ianuarie, astfel că românii pot afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Prognoza ANM pentru 2 ianuarie – 15 ianuarie

La începutul acestei perioade temperaturile vor atinge în medie 5 grade Celsius în multe zone ale României, în timp ce minimele înregistrate vor avea o medie de -6 grade Celsius. După 5 ianuarie cresc semnificativ șansele de precipitații, inclusiv de ninsori, în special în zona montană.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Banat

La începutul intervalului menționat, ANM transmite că ”valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 4…6 grade și ale minimelor de 2…5 grade”.

De asemenea, în a doua săptămână menționată, ”temperatura aerului va oscila ușor și va atinge medii regionale ale maximelor de 4…7 grade și ale minimelor de -2…0 grade”.

ADVERTISEMENT

Șansele de precipitații vor crește treptat din 4 ianuarie și vor fi tot mai ridicate spre mijlocul lunii ianuarie.

Cum va fi vremea în Crișana

La începutul intervalului menționat, potrivit meteorologilor, ”valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3…5 grade și ale minimelor de -3…-2 grade”.

ADVERTISEMENT

În a doua săptămână a intervalului temperaturile vor atinge medii de 2-5 grade Celsius și minime de -4 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi și aici ridicată și în creștere după 4 ianuarie.

Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, ANM transmite că ”valorile termice vor oscila” la începutul primei săptămâni din ianuarie, ”iar spre finalul acesteia tendința va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale minimelor de -4…-3 grade”.

ADVERTISEMENT

În a doua săptămână a intervalului menționat temperatura aerului va atinge medii de 1-4 grade Celsius și minime de -6 grade Celsius.

”Vor fi precipitații în 4 și 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie”, mai transmis meteorologii.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureș, la începutul perioadei, temperaturile vor atinge maxime de 2-4 grade Celsius și minime de -5 grade Celsius.

”În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 1…3 grade și ale minimelor de -5…-2 grade”, mai punctează specialiștii. Și în această zonă geografică probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu 4 ianuarie.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, ”în prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1…1 grad și ale minimelor de -6…-4 grade”.

În a doua săptămână a intervalului menționat, temperaturile vor atinge maxime de 1-4 grade Celsius și minime de -6 grade Celsius. La fel ca și în restul țării, după 4 ianuarie cresc șansele de precipitații.

Cum va fi vremea în Dobrogea

Temperaturile scad și în Dobrogea, în prima săptămână a intervalului menționat, urmând a fi înregistrate temperaturi maxime de 3-4 grade Celsius și minime de -1 grade Celsius.

”În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4…7 grade și ale minimelor de -1…2 grade”, potrivit ANM. Șansele de precipitații vor fi mai ridicate în această zonă începând cu 6 ianuarie.

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, temperaturile la început de ianuarie vor înregistra maxime de 4-5 grade Celsius și minime de -2 grade. În a doua săptămână a intervalului menționat, meteorologii transmit că ”temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 4…7 grade și ale minimelor de -3…-1 grad”. Șansele de ploi vor fi și aici mai ridicate doar după 6 ianuarie 2023.

Cum va fi vremea în Oltenia

În această zonă geografică, temperaturile maxime la început de ianuarie vor oscila între 5-6 grade Celsius, iar minimele vor fi de -2 grade Celsius. În a doua săptămână temperaturile maxime pot atinge 7 grade, în timp ce minimele vor fi de -2 grade Celsius.

Șansele ca ploaia sau ninsoarea să apară vor fi mai ridicate după 5 ianuarie și vor fi ridicate pe tot parcursul intervalului, până la mijlocul lunii ianuarie.

Cum va fi vremea la munte

Amatorii de schi și zăpadă au șanse reale să se bucure de munte în această lună, pentru că meteorologii anunță temperaturi maxime de -3 grade Celsius și minime de -8 grade la munte.

”În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici oscilații de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5…-2 grade și minime de -9…-6 grade”, mai transmit meteorologii.

Șansele de ninsori cresc semnificativ după 4-5 ianuarie, cu o probabilitate mai mare după data de 6 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților