News

Prognoza meteo pentru marți, 6 iulie. Un nou val de caniculă va lovi România. Zonele cele mai afectate

Prognoza meteo pentru marți, 6 iulie. România va fi lovită de un nou val de caniculă. FANATIK vă spune care sunt zonele cele mai afectate
05.07.2021 | 23:41
Prognoza meteo pentru marti 6 iulie Un nou val de canicula va lovi Romania Zonele cele mai afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru marți, 6 iulie. Vremea se menține caldă în țara noastră, iar ploile își vor face și ele apariția.

În plus, meteorologii au anunțat că la mijlocul acestei săptămâni un nou val de caniculă se va instala în țara noastră. Totuși, intemperiile vor continua să apară.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru marți, 6 iulie. Un nou val de caniculă va lovi România. Zonele cele mai afectate

Ploile se vor face simțite și marți, iar înnorările temporar accentuate, aversele și descărcările electrice își vor face apariția pe parcusul întregii zile. Zonele afectate sunt cele din parțile de sud- vest și nord-est a României.

Izolat, aversele pot avea caracter torențial, acumulându-se cantități însemnate de apă. Este posibil să apară și condiții de grindină.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab și moderat, dar poate avea intensificări în regiunile estice și la munte. Termometrele vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est. Minimele se vor situa între 13 și 21 de grade.

În București, este posibil să apară ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va ajunge la 31 de grade, iar cea minimă se va situa între 18 – 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Val de caniculă la mijlocul săptămânii

ANM a anunțat că țara noastră se va confrunta cu un nou val de caniculă, la mijlocul acestei săptămâni. Temperaturile se vor ridica peste limita normală a acestei perioade.

Cu toate acestea, ploile și furtunile vor continua să apară. Cerul va fi variabil, dar va avea înnorări temporal accentuate,în special în a doua parte a zilei și seara.

ADVERTISEMENT

Atunci, aversele și descărcările electrice se vor înregistra, local, în zona de deal si de munte și pe alocuri în zonele din estul țării și, în special în centru și nord.

Vântul va sufla slab și moderat și va avea intensificări în zonele estice și cele montane. Termometrele vor înregistra emperaturi maxime cuprinse între 24 de grade în depresiuni și 34 de grade în zonele de sud-vest. Minimele se vor situa între 12 și 21 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie a lansat două avertizări de vreme rea, de cod galben și cod portocaliu, valabile în partea de est a țării, până la 6 iulie. Codul galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică expiră la ora 12:00, iar cel portocaliu de ploi abundente este valabil până la ora 10:00.

ADVERTISEMENT