Sport

Program TVR HD, joi, 29 noiembrie. Surpriză la debut! Franța a pierdut cu Rusia la Europeanul de handbal feminin

29.11.2018 | 23:33
Program TVR HD joi 29 noiembrie Surpriza la debut Franta a pierdut cu Rusia la Europeanul de handbal feminin

Joi, 29 noiembrie, începe turneul final al CE de handbal feminin, competiţie organizată de Franţa. Competiţia este transmisă în exclusivitate în România de TVR, în principal pe postul TVR HD, iar partidele României sunt difuzate concomitent şi pe TVR 1.

UPDATE. Franța, organizatoarea competiției, a pierdut meciul inaugural de la Europeanul de handbal feminin, scor 23-26 cu naționala Rusiei. Cele două formații se află în grupă cu Muntenegru și cu Slovenia. 


Franţa are ca obiectiv câştigarea trofeului. Joacă acasă, este prima dată când organizează un turneu final major în handbalul feminin şi nu a reuşit, în cele nouă prezenţe care le-a avut consecutiv din anul 2000 încoace, când a participat prima dată, să câştige vreodată titlul european. De cealaltă parte Rusia a fost prezentă la toate turneele finale, din 1994 până astăzi, dar nici ea nu s-a încununat vreodată.

Franţa – Rusia e meciul de deschidere al CE şi din programul TVR de joi, 29 noiembrie

Franţa a obţinut accesul la turneul final al Euro în calitate de ţară organizatoare, în timp ce Rusia a încheiat pe locul secund în grupa 4 a preliminariilor, grupa câştigată de România. Prin prisma valorii loturilor, a faptului că Franţa e ţara gazdă şi acest lucru nu are cum să nu conteze, naţionala Hexagonului este favorită în meciul de deschidere al turneului final, care se va juca la Palatul Sporturilor Jean Weille din Nancy, capacitate 6.000 locuri. Partida va fi condusă de un cuplu spaniol, format din Andreu Marin şi Ignacio Garcia, doi arbitri cu vechi state de serviciu la marile competiţii.

Program TVR HD CE handbal feminin 29 noiembrie. Ekaterina Ilina este pericolul numărul 1 pentru poarta Franţei
Program TVR HD CE handbal feminin 29 noiembrie. Ekaterina Ilina

Selecţionerul Franţei, Olivier Krumbholz, este la al doilea mandat, începând din 2016. Primul, între 1998 şi 2013 a însemnat titlul mondial în 2003. În 2017 a venit al doilea titlu mondial, Franţa mai având trei locuri 2 la CM, un loc 2 la JO 2016 şi 3 medalii de bronz la CE. Rusia îl are antrenor pe Evgheni Trefilov, revenit în 2013, după ce a câştigat patru titluri mondiale. În 2016 Rusia a devenit campioană olimpică după finala câştigată în faţa Franţei! Vedetele Rusiei sunt Ekaterina Ilina şi Ksenia Makeeva, iar ale Franţei Camile Ayglon, Allison Pineau, Amadine Leynaud, Siraba Dembele şi Alexandra Lacrabere.