Life

Programul care îți urmărește datele și raportează fiecare mișcare pe Internet. E posibil să îl folosești

Dacă te temi că ești urmărit pe internet, verifică dacă folosești acest program. Urmărește toate datele și raportează fiecare mișcare.
30.04.2023 | 18:02
Programul care iti urmareste datele si raporteaza fiecare miscare pe Internet E posibil sa il folosesti
Programul care îți urmărește fiecare mișcare de pe internet. Foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Ți se pare că ești urmărit pe internet? Verifică dacă folosești și tu acest program. Acest browser înregistrează fiecare mișcare și raportează datele mai departe, după cum s-au plâns deja mai mulți utilizatori.

Dacă ai impresia că ești urmărit pe internet. Verifică dacă folosești acest program

Și tu îți faci griji că ești urmărit pe internet? Au pățit-o mai mulți utilizatori ai browserului Microsoft Edge. În ultimii ani, acesta a început să câștige teren pe piață, mai ales după ce a trecut la Chromium.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un pachet open-source de la Google care dă fiecăruia ocazia de a-și construi propriul său browser. Pare ideal, doar că numeroase persoane au început să se plângă de faptul că Microsoft Edge, care este și noul browser prestabilit al Windows, le înregistrează mișcările și trimit datele către Bing.

Utilizatorul hackermcchackface de pe Reddit susține că Microsoft Edge preia link-ul de la aproape fiecare pagină accesată și o trimite către bingapis.com. Totodată, aceeași persoană spune că nu se știu prea multe despre adresa cu pricina.

ADVERTISEMENT

„Dacă începi să cauți referințe despre acest URL, vei găsi foarte puține rezultate, fără nicio documentație despre acesta”, a spus persoana cu pricina. Iar Rafael Rivera a explicat cum ești urmărit pe internet prin intermediul browserului.

„Microsoft Edge are acum o funcție de urmărire a creatorilor de conținut preferați, care vine activată by default. Scopul acesteia este să notifice Bing când ești pe anumite pagini precum YouTube sau Reddit.

ADVERTISEMENT

Se pare totuși că nu funcționează corect, astfel trimite aproape fiecare site pe care-l vizitezi către motorul de căutare”, a declarat Rafael Rivera, un programator cu experiență în Microsoft, conform zonait.ro. 

Cum dezactivezi funcția de urmărire de la Microsoft Edge

Vestea bună este că poți să dezactivezi această funcție destul de simplu. Accesează Setările, iar apoi mergi în meniul Privacy, Search and Services, la categoria denumită Services. Debifează apoi căsuța din dreptul setării Show suggestions to follow creators în Microsoft Edge.

ADVERTISEMENT

Din acest moment, nu vei mai fi urmărit pe internet prin intermediul programului. Totuși, experții spun că nu este ceva periculos. Cu toate acestea, un hacker iscusit ar putea reuși să capete acces la la funcția browserului din calculatorul tău.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților