Life

Cum îți dai seama dacă este spionat sau urmărit calculatorul tău. Detaliul simplu la care trebuie să fii atent

Cum poți să îți dai seama dacă este spionat sau urmărit computerul tău. La ce detaliu trebuie să fii atent, de fapt, pentru a afla.
26.11.2022 | 16:17
Cum iti dai seama daca este spionat sau urmarit calculatorul tau Detaliul simplu la care trebuie sa fii atent
Cum îți dai seama dacă este spionat sau urmărit calculatorul tău. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți să îți dai seama dacă calculatorul tău este spionat sau urmărit. Sunt mai multe detalii la care trebuie să fii atent.

Cum îți dai seama dacă este spionat sau urmărit calculatorul tău

Dacă suspectezi că dispozitivul tău este spionat sau urmărit, atunci trebuie să fii mai atent la unele lucruri pentru a depista dacă teama ta se adeverește.

ADVERTISEMENT

Dacă ai dat vreun clic pe linkuri mai dubioase și îți este frică de faptul că dispozitivul tău este acum urmărit, atunci trebuie să verifici dacă ai noi bare de instrumente, linkuri sau preferințe pe care nu le adăugat tu însuți în browser.

Un alt indicator că laptopul tău sau calculatorul ar putea fi spionat este în cazul în care indicatorul mouse-ului, pagina de pornire sau căutarea unui anumit program se modifică în mod neașteptat.

ADVERTISEMENT

Un alt truc pentru a verifica dacă laptopul sau calculatorul tău sunt urmărite este atunci când ajungi pe un site web complet diferit chiar dacă tu ai tastat inițial numele unui alt site.

La ce trebuie să fii atent când verifici dacă ai calculatorul spionat

Un alt semnal de alarmă care ar trebui să îți arăt atragă atenția și să îți dea de înțeles că probabil computerul tău a fost spionat sau urmărit este când nu ai computerul conectat la internet, dar îți apar mereu cu ferestre de tip pop-up cu reclame.

ADVERTISEMENT

Dacă vreunul dintre aceste elemente precizate îți atrage atenția, atunci este foarte posibil ca tu să fii victima unei rețele informatice care te spionează.

Ce poți face dacă ai aceste suspiciuni și vrei să știi cu siguranță dacă este așa? Poți să scanezi calculatorul cu programul de scanare de siguranță Windows Live OneCare.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita astfel de situații trebuie să fii foarte atent la lucrurile pe care dai click, de la reclame la diverse jocuri.

În acest fel, șansele de a lua un virus spion care să fie de fapt ascuns într-un astfel de joc gratuit să fie eliminate.

De asemenea, și telefonul tău mobil poate fi spionat, așa că ai grijă și la acesta!

ADVERTISEMENT
Tags: