News

Programul Papei Francisc pe 2 iunie. Când ajunge la Blaj Suveranul Pontif

01.06.2019 | 19:38
Programul Papei Francisc pe 2 iunie Cand ajunge la Blaj Suveranul Pontif

Programul Papei Francisc pentru 2 iunie a fost publicat cu multe zile înainte ca acesta să ajungă în România. În ultima sa zi, Papa va fi prezent la Blaj unde va avea loc ceremonia de beatificare a 7 episcopi martiri greco-catolici, practic cel mai important eveniment religios din cele trei zile ale călătoriei Suveranului pontif din țara noastră.

Programul Papei Francisc – 2 iunie 2019, Blaj

Conform programului papal pentru 2 iunie 2019, acesta va pleca de la București cu avionul duminică, la ora 9, și va ateriza la Sibiu. De acolo va fi transportat cu elicopterul către Blaj, un loc extrem de important pentru credincioșii romano-catolici, dar și greco-catolici. Blaj este sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma.

Acolo Papa va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie unde vor fi făcuți sfinți șapte episcopi greco-catolici. Această ceremonie specială va avea loc pe Câmpia Libertății de la Blaj, unde, după beatificare, se va recita antifonul marian pascal ”Regina Coeli”, tradus în română, ”Bucură-te, Regina Cerului”, rugăciune adresată, evident, Fecioarei Maria.

Papa părăsește România de pe aeroportul Sibiu

Papa va lua prânzul la Blaj împreună cu suita sa și tot acolo se va întâlni cu comunitatea rromă. Papa de altfel militează pentru lupta împotriva discriminării de orice tip, iar pentru comunitatea rromă a avut de multe ori de adresat mesaje emoționante, accentuând nevoia de a înțelege diferențele culturale și de a opri excluziunea socială a celor care nu sunt ca noi.

În jurul orei 17, Papa se va întoarce pe Aeroportul din Sibiu cu elicopterul unde va avea loc ceremonia de rămas bun. Acesta va pleca cu avionul din România la ora 17 și 30 de minute și va ajunge pe aeroportul Ciampino din Roma în jurul orei 18 și 30 de minute, conform programului stabilit.

Papa Francisc a efectuat cea mai lungă vizită a sa într-o țară europeană. În toate țările pe care le-a vizitat până acum nu a stat mai mult de 2 zile, iar la noi călătoria sa a durat trei zile.