News

Programul Visa Waiver, „obiectiv strategic national”. Anunțul Guvernului pentru toți românii

Guvernul, noi precizări despre programul Visa Waiver, „obiectiv strategic national”. „Este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români”
19.04.2024 | 00:05
Programul Visa Waiver obiectiv strategic national Anuntul Guvernului pentru toti romanii
Guvernul spune că România este mai aproape să îndeplinească criteriile pentru Visa Waiver / Foto: Facebook, Guvernul României
ADVERTISEMENT

Guvernul a informat, joi, că admiterea țării noastre în programul Visa Waiver reprezintă un „obiectiv strategic național pentru îndeplinirea căruia Guvernul României lucrează îndeaproape cu partenerii americani”.

Admiterea în programul Visa Waiver, obiectiv strategic național

„Admiterea României în Programul Visa Waiver este un obiectiv strategic național pentru îndeplinirea căruia Guvernul României lucrează îndeaproape cu partenerii americani”, se arată într-un mesaj al executivului postat pe pagina Facebook.

ADVERTISEMENT

Cetățenii români nu sunt eligibili până în prezent pentru Visa Waiver Program (VWP), program al guvernului federal al Statelor Unite care permite accesul pe teritoriul american (turism, afaceri, tranzit), pentru o perioadă de până la 90 de zile, fără viză.

Scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%

Guvernul României precizează că „pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism”. Reînnoirea acesteia în următoarele șase luni ne poate asigura succesulse arată în postarea Guvernului.

ADVERTISEMENT

Executivul informează că a organizat o întâlnire, joi, la Palatul Victoria, la care au participat șeful Cancelariei primului ministru, Mihai Ghigiu, vicepremierul Marian Neacșu, consilierul de stat care coordonează la nivelul țării Programul Visa Waiver, împreună cu Rena Bitter, secretar adjunct pentru afaceri consulare din cadrul Ministerului de Externe al Statelor Unite.

Rena Bitter a fost însoțită de ambasadorul Washingtonului la București, Kathleen Kavalec şi de Consulul General John Gimbel, potrivit Guvernului.

ADVERTISEMENT