News

Marcel Ciolacu, mesaj pentru primarii din teritoriu. Prioritățile Guvernului în dezvoltarea comunităților și eliminării decalajelor

Marcel Ciolacu, despre prioritățile Guvernului în teritoriu. „Să ajutăm comunităţile locale să se dezvolte şi să recupereze decalajele dintre regiunile țării”
15.04.2024 | 23:34
Marcel Ciolacu mesaj pentru primarii din teritoriu Prioritatile Guvernului in dezvoltarea comunitatilor si eliminarii decalajelor
Premierul spune că regiunile României trebuie să se dezvolte echilibrat iar inegalitățile trebuie reduse / Foto: Facebook, Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu declarat, luni, că „dezvoltarea comunităţilor şi îmbunătăţirea vieţii oamenilor” reprezintă priorități ale Guvernului, într-un mesaj adresat Asociației Orașelor din România, cu prilejul împlinirii a trei decenii de activitate a acestei asociații.

Dezvoltarea echilibrată a regiunilor țării

„Dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României şi valorificarea potenţialului fiecărei comunităţi constituie priorităţi ale guvernului”, se arată în mesajul premierului Marcel Ciolacu cu ocazia sărbătoririi a trei decenii de la înființarea Asociaţiei Oraşelor din România (AOR).

ADVERTISEMENT

Asociaţiei Oraşelor din România, organizație non-guvernamentală și non-profit este un partener al autorităților administrației centrale, care susține și promovează interesele orașelor din România.

Regiunile țării trebuie să se dezvolte în mod egal și Guvernul urmărește reducerea decalajelor economico-sociale între regiuni, un rol important revenind absorbției de fonduri europene, esențiale pentru prosperitatea durabilă a regiunilor, potrivit unui comunicat al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Reducerea inegalității economice și sociale

„În mesajul premierului susţinut de şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, se subliniază faptul că reducerea inegalităţii economice şi sociale dintre diferitele regiuni ale ţării va conduce la o dezvoltare durabilă şi echitabilă a întregii societăţi româneşti, iar un factor major în obţinerea acestui rezultat îl reprezintă absorbţia fondurilor europene.

Proiectele finalizate sau în curs de implementare, derulate de autorităţile locale, sunt cel mai bun exemplu că se pot face lucruri de importanţă majoră pentru cetăţeni acolo unde există implicare şi pricepere”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Rolul administrațiilor

Administrațiile locale sunt cele care trebuie să fie motorul legăturii cu centrul și trebuie să fie în legătură permanentă cu cetățenii pentru asigurarea implementării proiectelor executivului pentru comunitățile locale.

„Tocmai de aceea, Guvernul consideră administraţia locală un partener indispensabil pentru administraţia publică centrală şi partenerul direct al cetăţenilor, deoarece aleşii locali sunt cei care asigură implementarea proiectelor guvernamentale şi, totodată, rezolvarea problemelor oamenilor care trăiesc în comunităţile locale”, potrivit comunicatului.

ADVERTISEMENT

Ciolacu: Sprijin pentru investițiile locale

Premierul Marcel Ciolacu a reiterat garanția că orice solicitare venită din partea administrațiilor publice din teritoriu va fi tratată cu seriozitate și că prioritatea sa va fi sprijinul total pentru investițiile publice locale în domenii care ameliorează calitatea vieții oamenilor.

„Fie că este vorba de creşterea calităţii serviciilor oferite în fiecare comunitate, de noi reţele de apă şi canalizare, de şcoli, spitale sau dispensare moderne, de instalaţii de energie verde, susţinerea tuturor investiţiilor publice locale este prioritatea mea şi a echipei mele de miniştri! Vă garantez că solicitările venite la nivelul Guvernului din partea administraţiei publice locale sunt şi vor fi tratate întotdeauna cu importanţa cuvenită”, potrivit premierului.

„Avem un scop comun: să ajutăm comunităţile locale să se dezvolte şi să recupereze decalajele dintre regiunile ţării”, a mai transmis şeful Guvernului.

 

 

 

ADVERTISEMENT