Sport

Proprietarul lui Liverpool, anunț oficial despre vânzarea echipei după eșecul umilitor cu Real Madrid. Care sunt planurile lui John Henry

John Henry, proprietarul lui Liverpool, face prima declarație oficială despre viitorul echipei după ce, în toamnă, au anunțat că așteaptă oferte pentru acțiunile clubului.
24.02.2023 | 10:35
Proprietarul lui Liverpool anunt oficial despre vanzarea echipei dupa esecul umilitor cu Real Madrid Care sunt planurile lui John Henry
Mo Salah are motive să fie îngândurat după 2-5 cu Real Madrid, dar nu și pentru viitorul echipei. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În toamna anului trecut, americanii de la Fenway Sports Group, au anunțat că așteaptă oferte pentru acțiunile clubului Liverpool pe care-l dețin din 2010. Și au existat deja propuneri, cele mai tranșante venind din Orientul Mijlociu.

Patronul lui Liverpool, punct de vedere oficial privind viitorul clubului: ”Nu vindem!”

În octombrie 2010, americanii de la Fenway Sports Group (FSG) cumpărau FC Liverpool, de la Tom Hicks și George Gillett, pentru 300 de milioane de lire sterline. Între timp, valoarea grupării engleze este de peste zece ori mai mare.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul pentru care, în toamnă, FSG anunța că a pregătit o prezentare amplă a activelor. Și a desemnat două companii specializate în tranzacții de acțiuni, Goldman Sachs și Morgan Stanley, să o asiste în discuțiile cu terții.

Evident, discuțiile privind o retragere a americanilor au fost extrem de aprinse. Mai cu seamă că, o declarație oficială a lui Henry întârzia să apară.

ADVERTISEMENT

Iar nemulțumirea patronatului pare a fi atins limitele maxime, după ce „cormoranii” au irosit și ultimele șanse la vreun trofeu în sezonul 2022/2023. Eliminată prematur din Cupa Amgliei și Cupa Ligii Angliei, la distanță mare de un un loc în Top 4 în Premier League, Liverpool este ca și eliminată și din Liga Campionilor, după ce a pierdut 2-5 în turul optimilor de finală de „Anfield” cu Real Madrid.

Iar în aceste momente dificile, a venit și un anunț oficial al patronului John Henry referitor la vânzarea clunului. Într-un interviu acordat Boston Sports Journal, în care a tratat subiectele legate de echipa de baseball Boston Red Sox, care se află tot în portofoliul FSG, acesta a lămurit lucrurile și legat de Liverpool.

ADVERTISEMENT

”Știu că au existat multe discuții despre LFC (n.r. Liverpool Football Club), dar mă rezum la fapte: doar am oficializat un proces în desfășurare.

Vom rămâne în Anglia pentru totdeauna? Nu. Vindem LFC? Nu. Vorbesc cu investitorii despre LFC? Da. Se va întâmpla ceva acolo? Cred că da, dar nu va fi o vânzare. Am vândut ceva în ultimii 20 de ani?”, a spus Henry, potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Așadar, se confirmă precizările analiștilor financiari. Aceștia afirmau încă de la finele lui 2022 că FSG nu se va retrage. Ci doar își propune să găsească noi investitori.

La fel a făcut în 2021. Când Henry a refuzat o ofertă concretă, de 3 miliarde de lire sterline. Dar dacă nu a vândut clubul, a cedat 11% din companie, pentru 750 de milioane de dolari (655 de milioane de lire sterline), către RedBird Capital Partners.


  •  1,75 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „2 solist” la meciul Crystal Palace – Liverpool.

ADVERTISEMENT
Tags: