News

Protest cu peste 1.000 de oameni față de certificatul verde și restricțiile legate de școli, la Suceava

Duminică, la Suceava, peste 1.000 de oameni au luat parte la un protest față de cele mai noi restricții. Oamenii nu sunt de acord cu certificatul verde și cu măsurile față de funcționarea școlilor.
14.11.2021 | 17:32
Protest cu peste 1000 de oameni fata de certificatul verde si restrictiile legate de scoli la Suceava
ADVERTISEMENT

În jurul orei 15.00, un protest masiv a început în centrul orașului Suceava. Peste 1.000 de persoane au ieșit în stradă pentru a-și arăta opoziția față de impunerea certificatului verde, dar și împotriva restricțiilor impuse de pandemie.

Protestatarii mai cer și redeschiderea tuturor școlilor. La acțiunea de protest participă suceveni din mai multe localități ale județului, iar potrivit organizatorilor la Suceava au ajuns și protestatari din București, Sibiu, Arad, Brașov, Neamț, Botoșani sau Iași.

ADVERTISEMENT

Imagini de la acest protest au fost postate pe Facebook și de către co-președintele AUR, deputatul George Simion.

Peste 1.000 de oameni, protest la Suceava față de certificatul verde și restricțiile legate de școli, la Suceava

Protestul organizat, duminică, în centrul Sucevei, a înregistrat o participare numeroasă.

Protestatarii au manifestat împotriva certificatului verde, împotriva obligativității vaccinării , împotrivă restricțiilor absurde și ineficiente, pentru prezența fizică la școală, pentru libertatea medicilor, profesorilor, copiilor și părinților și împotriva abuzurilor guvernanților sub pretextul pandemiei, scrie presa locală.

ADVERTISEMENT

Printre scandările auzite la Suceava s-au numărat: ”Libertate!”, ”Vrem libertate, nu certificate!”, ”Noi românii, noi suntem stăpânii”, ”Nu cedăm, nu ne vaccinăm”, ”Vrem tratamente, nu experimente”.

În oraș au fost văzute și pancarte pe care se puteau citi mesaje precum: ”Dreptul la educație este constituțional”, ”Sucevenii nu se lasă călcați în picioare”, ”Stop pașaportului verde”, ”Certificatul verde dăunează grav libertății”, ”Vrem școala offline”.

ADVERTISEMENT
Proteste la Suceava. Sursa foto: telem.ro

Liderul grupului civic Bucovina Profundă, Mircea Pușcașu, a arătat încă de la începutul mitingului că acest protest este un exercițiu de identitate.

”Trebuie să ne definim tot timpul să nu uităm cine suntem. Este un lucru trist, dar dacă noi uităm cine suntem ce vom spune copiilor noștri că suntem. Ce lume vom lăsa copiilor noștri? Ne comportăm ca un popor de oi care invită lupii să ne stăpânească”, a spus Pușcașu, conform News Bucovina.

ADVERTISEMENT

Protestatarii au expus o listă extinsă cu mai multe revendicări. Printre acestea: încetarea tuturor restricțiilor și a stării de alertă (implicit eliminarea obligativităţii măștii), revenirea la învăţământ faţă în faţă, abrogarea legii carantinei, legea 55/2020, care îi dă drepturi dictatoriale lui Raed Arafat și respingerea certificatului de vaccinare.

Starea de alertă din România, prelungită cu 30 de zile

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că restricțiile din țară sunt menținute de autorități. Reamintim că la debutul săptămânii trecute, pe 8 noiembrie, Guvernul a prelungit cu 30 de zile starea de alertă pe tot teritoriul țării.

Astfel, rămân în vigoare toate restricțiile adoptate în 25 octombrie: masca este obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, accesul la mai multe activități se face doar pe baza certificatului verde, magazinele au program mai scurt.

ADVERTISEMENT