News

Protest de amploare la un penitenciar din România. Deținuții au fost lăsați nesupravegheați

Angajații se află în fața penitenciarului și își strigă nemulțumirile. Ei spun că vor continua protestele dacă nu vor fi ascultați.
30.08.2023 | 09:45
Protest de amploare la un penitenciar din Romania Detinutii au fost lasati nesupravegheati
Protest de amploare la un penitenciar din România. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Protest de amploare la un penitenciar din România, miercuri dimineața. Polițiștii nu vor să își înceapă activitatea din cauza nemulțumirilor. Prin urmare, deținuții au fost lăsați nesupravegheați.

Protest de amploare la un penitenciar. Angajații își strigă nemulțumirile

Protestul spontan se desfășoară la penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța. Angajații se află în fața instituției și își strigă supărările legate de salarii și de conducerea care nu și-a onorat promisiunile.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceștia susțin că orele suplimentare efectuate nu le-au fost plătite și că nu vor să mai muncească în plus. Potrivit Digi 24, 300 dintre cei 470 de agenți protestează în această dimineață.

Sursa citată precizează că, pentru a evita incidente în închisoare, personalul din birouri, inclusiv secretarele, supraveghează deținuții. Angajații cer să fie găsite cât mai repede soluții, altfel vor continua protestele.

ADVERTISEMENT

Un alt protest a avut loc în luna mai

Amintim că un alt protest a avut loc și în luna mai a acestui an. La vremea respectivă, reprezentanți din sistemul penitenciar au discutat cu autoritățile, însă promisiunile făcute nu au fost respectate.

În luna mai, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) semnala o „bătaie de joc” a lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, cel care era premier în perioada menționată.

ADVERTISEMENT

„Simpla exercitare a dreptului legal de a refuza munca în plus generează blocaje chiar şi pe termen scurt în special în sectorul operativ. Personalul operativ se va prezenta la serviciu, dar nu va intra în unităţi”

Guvernul va trebui să identifice soluţii alternative pentru misiunile de pază, escortare şi supraveghere din penitenciare, precum şi pentru alte misiuni”, precizau sindicaliștii din penitenciare, în luna mai.

ADVERTISEMENT

Ministrul Justiție, Alina Gorghiu, s-a întâlnit în luna august cu directorii de penitenciare, discutând despre problemele din sistem, precum deficitul personal de personal și condițiile în care lucrează angajații. Atunci, Alina Gorghiu a spus că agenții din penitenciare „au tot sprijinul” acesteia.

 

ADVERTISEMENT
Tags: