News

Protestul transportatorilor şi fermierilor, ziua 8. E haos pe şosele şi în vămi, manifestanţii se întâlnesc cu Marcel Ciolacu

Protestul transportatorilor şi fermierilor continuă și miercuri, circulația rutieră având de suferit în mai multe județe.
17.01.2024 | 12:24
Protestul transportatorilor si fermierilor ziua 8 E haos pe sosele si in vami manifestantii se intalnesc cu Marcel Ciolacu
Protestul transportatorilor şi fermierilor, ziua 8. Colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Protestul transportatorilor şi fermierilor continuă, fiind deja a opta zi în care aceștia își strigă nemulțumirile. Potrivit Centrului Infotrafic, circulația rutieră are din nou de suferit în urma manifestațiilor.

Protestul transportatorilor şi fermierilor a ajuns în cea de-a opta zi

Prin urmare, miercuri, 17 ianuarie, sunt restricții de trafic în două județe. Vorbim de DN 2, la Afumați, în județul Ilfov, dar și pe DN 2, în Vama Siret, județul Suceava, conform anunțului polițiștilor.

ADVERTISEMENT

La Afumați, traficul are loc doar pe banda a doua de mers, pe sensul către București. Prima bandă este ocupată de autovehiculele parcate ale fermierilor și transportatorilor, așa cum s-a întâmplat și zilele trecute.

În județul Suceava, pe DN 2, Vama Siret, este blocat circulației sensul de ieșire din România. Aici se află autovehiculele celor care participă la proteste. Prin urmare, traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ pentru ambele direcții.

ADVERTISEMENT

„Pentru evitarea accidentelor rutiere, sfătuim șoferii să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum, să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției.

Să evite manevrele riscante și să păstreze în mers o distanță corespunzătoare între autovehicule, care să le permită să frâneze în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic.

ADVERTISEMENT

Premierul se va întâlni cu reprezentanții protestatarilor

Haos pe șoselele din România a fost și seara trecută. Circulația a fost blocată spre portul Constanța, porțile 7 și 9, pe unde intră cerealele, conform presei locale. Aceeași situație a avut loc și la vama Albița din județul Vaslui.

Miercuri, în jurul orei 16:00, reprezentanții protestatarilor ar urma să se întâlnească cu premierul Marcel Ciolacu, la Guvern, pentru a discuta, precizează Digi 24. Rămâne de văzut dacă această întrevedere va duce la oprirea protestelor.

ADVERTISEMENT

Amintim că marți, fermierii și transportatorii au făcut publică o listă cu 76 de revendicări ale acestora. Vorbim de solicitări care acoperă atât zona agricolă, de transport, dar și pe cea politică, precum ”Scoaterea finanțării partidelor politice de la bugetul de stat” și ”Respectarea referendumului privitor la reducerea numărului de parlamentari”.

ADVERTISEMENT